Izbornik Tricolora

Deschamps otkrio novinarima: Na Hrvatsku ću uz brojne promjene u sastavu

Foto: Reuters/Pixsell
Didier Deschamps
Foto: Screenshot
Didier Deschamps
Foto: Reuters/Pixsell
Didier Deschamps
07.09.2020.
u 19:20
Nije želio otkriti hoće li nastupiti Kylain Mbappe i hoće li priliku dobiti nova francuska nada Eduardo Camavinga
Pogledaj originalni članak

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps najavio je brojne promjene u sastavu svjetskih prvaka za sutrašnji ogled protiv Hrvatske u Ligi nacija. Istaknuo je kako jako cijeni Zlatka Dalića, dodavši kako ga uz hrvatsku reprezentaciju vežu lijepe uspomene.

Naime, Deschamps je kao izbornik predvodio Tricolore 2018. do svjetske krune pobijedivši u finalu Hrvatsku. Međutim, Deschamps je bio i dio momčadi koja je 1998. u polufinalu SP-a pobijedila Hrvatsku, a potom i Brazil u finalu.

- Imam niz vrlo pozitivnih uspomena koje me vežu uz hrvatsku reprezentaciju. Zadovoljstvo mi je ponovno se sastati s ovom ekipom, vidjeti svog kolegu Zlatka Dalića, kojeg jako cijenim. Međutim, ne možemo uspoređivati ​​situacije. Momčadi su drugačije, nisu svi igrači isti - kazao je na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta.

Nije želio otkriti sastav koji će u utorak istrčati na Stade de France, ali je najavio niz promjena u odnosu na momčad koja je prije tri dana slavila u Švedskoj.

Nije želio otkriti hoće li nastupiti Kylain Mbappe i hoće li priliku dobiti nova francuska nada Eduardo Camavinga.

- Moram uzeti u obzir različite parametre, neke koje znate, neke koje ne znate. Ali kad odaberem 23 igrača, pretpostavljam da svi mogu početi. Da, bit će dosta promjena - najavio je Deschamps.

Istaknuo je kako i dalje vjeruje u Antoinea Griezmanna unatoč njegovim lošijim igrama i činjenici da je protiv Švedske promašio kazneni udarac.

- Ne sumnjam u njega. Zna da protiv Švedske nije imao najbolju utakmicu. Moramo uzeti u obzir i njegovu osobnu situaciju, govorim o njegovom sportskom stanju. Razgovarat ću s njim i vidjeti što je najbolje za momčad i za njega. 

Osvrnuo se i na molbe i pritiske pojedinih klubova koji su tražili odmor za neke igrače.

- To se može dogoditi, izravno ili neizravno. Razumijem položaj klubova, međutim nije novost što se interesi klubova i reprezentacija često razilaze. Uvijek pazim da ne riskiram ozljede igrača, ali komplicirano je staviti se na moje mjesto - poručio je.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.