BITNI BODOVI U IGRI

Derbi u Draženovu domu: Rođena braća na suprotnim stranama, a ulog je jako velik

Derbi u Draženovu domu: Rođena braća na suprotnim stranama, a ulog je jako velik
10.04.2021.
u 13:00
Mršić će se oslanjati i na Juru Planinića kojeg pak, u reketu, čeka okršaj s rođenim bratom Darkom Planinićem
Pogledaj originalni članak

U iznimno važnoj utakmici za obje momčadi, danas će se u Zagrebu sučeliti Cibona i Zadar (17 sati). Nažalost, u kontekstu ABA lige hrvatski klasik bit će zapravo derbi začelja pa će, osim prestiža, na stolu biti i pobjeda koja omogućava bijeg iz opasne zone. Cibona je trenutno u skupini od tri momčadi koje dijele 11. mjesto sa sedam pobjeda, a Zadar ipak ima jednu pobjedu više pa je nelagoda ovog sastava ipak nešto manja. Ističe to i trener tog sastava Veljko Mršić koji Ciboni mudro prepušta ulogu favorita.

Cibona igra puno agresivnije

- Cibona je favorit zato što su posljednju utakmicu odigrali u ponedjeljak dok smo mi utakmice domaćeg prvenstva igrali i u utorak i četvrtak. Njima ova utakmica jako puno znači. I nama također, ali ne toliko koliko i njima.

Mršić je jednom već pobijedio novopostavljenog Cibonina trenera, a zbilo se to u polufinalu Ćosićeva kupa od kada su Zagrepčani ostali bez dva iskusna igrača - Bilinovca i Markote.

- Cibona igra puno agresivnije nego prije i znam da će nam ovaj puta biti teže - ističe Zadrov stranac, krilni-centar Aleksandar Bursać.

Osim na ovog srpskog košarkaša, Mršić će se oslanjati i na Juru Planinića kojeg pak, u reketu, čeka okršaj s rođenim bratom Darkom Planinićem koji na tu temu zbori kratko:

- Čujemo se Jure i ja svaki dan, no o utakmici ne pričamo jer ipak je to derbi i taj dan ćemo biti na suprotnim stranama. A momčad koja pobijedi u posljednja dva kola ući će s puno bolje pozicije za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija za ostanak u Prvoj ABA ligi. Nijedan od nas dvojice ne želi pričati o svemu tome dok utakmica ne završi pa tek kada završi komentiramo.

A relativno suzdržan u najavi je i Cibonin trener Vladimir Jovanović koji je strateški pohvalio kolegu sa suparničke klupe.

- Zadar je dobra momčad i dobro je vođena, no mi ćemo sve napraviti da pokažemo da pored tog talenta o kojem svi pričaju imamo i kvalitetu da igramo dobru košarku.

Splićani moraju pomoći

Dva dana nakon međusobnog dvoboja, i Zadrani i Zagrepčani s velikim zanimanjem pratit će utakmicu Splita i Borca iz Čačka koja se igra na Gripama u ponedjeljak. Naime, pobjeda žutih osim za njih same (jer i oni su u trusnoj zoni) značila bi puno i za Cibonu, pa i Zadar, jer bi onda Čačani, zajedno s Krkom, bili ti koji bi bili najbliži tome da budu pretposljednji i da razigravaju za ostanak sa drugoplasiranom momčadi druge ABA lige.

Povrh ove utakmice sa Zadrom, Cibona do kraja ligaškog dijela treba odigrati i domaću utakmicu protiv Cedevita Olimpije te gostujuće nastupe kod Zadra (odgođena utakmica) i Borca. Pobjeda na gostovanju u Čačku za cibose bi značila riješenje svih briga no ako ondje izgube onda će im za miran stan trebati dvije pobjede u preostale četiri utakmice.

Osim dvije utakmice s Cibonom, Zadrane još čeka i ogled sa euroligašem Zvezdom i dovoljna im je jedna pobjeda protiv Cibone. Split pak dočekuje Borac, ali i gostuje kod Partizana i Krke, a pobjeda žutih u Novom Mestu vrlo vjerojatno bi riješila brige i Zagrepčane i Zadrane. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.