Cedevita - Efes (19)

Šarić o kvalifikacijama za OI: Više sreće nego pameti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dario Šarić
21.01.2016.
u 14:20
Bez obzira što mi sada igramo bolje nego tada i što je Cedevita u izvjesnoj krizi, može se opet dogoditi da se oni skupe i odigraju dobro, kaže Šarić.
Pogledaj originalni članak

Ždrijebom euroligaških skupina, a potom i sa sastavom skupine u Top 16 fazi, među svim zaposlenicima Anadolu Efesa najsretniji su jedan Zagrepčanin (pomoćni trener Tomislav Mijatović) i jedan Šibenčanin (Dario Šarić).

Obojica će večeras (19 sati) raditi svoj posao pod njima najdražim krovom jer Tomica je godinama bio pomoćni trener u Ciboni, a Dario je baš u Draženovu hramu, na sebe skrenuo pozornost košarkaškog svijeta.

Osim toga, njegov je Efes protiv Cedevite bolje igrao u Zagrebu nego u Istanbulu.

- Bez obzira što mi sada igramo bolje nego tada i što je Cedevita u izvjesnoj krizi, može se opet dogoditi da se oni skupe i odigraju dobro. Uostalom, u Istanbulu su nas pobijedili nakon poraza od Zadra, usred velike krize, a i sada su izgubili od Zadra, a ne bi bilo dobro da im to postane neki ritual, da svaki put kada izgube od Zadra pobijede Efes. Jer mi smo doista neusporedivo kvalitetnija momčad. Prije ovakvih dvoboja ja se obično sjetim onog našeg debakla protiv Španjolske, na otvaranju Eurobasketa 2013., nakon čega smo mi otišli do polufinala i postigli najbolji rezultat u posljednjih 20 godina - kaže Šarić.

Kad smo već kod nacionalne vrste, kako je Dario reagirao na dar s neba i plasman Hrvatske u olimpijske kvalifikacije?

- Imali smo više sreće nego pameti, no ponekad je u životu potrebno i malo sreće da bi se nešto pokrenulo. Prilika je to da operemo obraz kojeg smo “šporkali” na posljednjem Eurobasketu.

Pričajući o kvalifikacijama za Rio, Dario je zvučao entuzijastično. Otkud takav silni optimizam nakon ispadanja u osmini finala SP-a i EP-a, a pored konkurenata kao što su Srbija, Italija, Francuska, Grčka, Turska, Kanada...?

- Jedino je Francuska dimenzija više, ako su u punom sastavu, a sa svima ostalima možemo igrati.

Bivši cibos očito misli da nije nemoguće pobijediti čak i Srbiju u prepunoj beogradskoj Areni.

- Ta svi su mislili da Cibona ne može dobiti Zvezdu u Beogradu pa smo mi baš tamo osvojili ABA ligu.

U kakvom sastavu se treba upustiti u takvu avanturu?

- Za prolaz na OI više izgleda ima reprezentacija s dosadašnjim nositeljima igre poput Tomića i Bogdanovića nego neka podmlađena reprezentacija s Arapovićem, Žižićem, Zubcem, Benderom, koja je, gledano na duže razdoblje, vjerojatno perspektivnija.

A što on kaže na Hezonjinu izjavu da je vrijeme za novu reprezentaciju s novim vođama?

- On je to kazao kada se još mislilo da idemo u kvalifikacije za EP, a ne u ove za OI. Ti stariji igrači još su bolji nego mi mladi, no Mario i ja moramo i njima biti primjer motivacije i energije pa da i oni to požele koliko i mi mlađi.

>>Mršić: Šariću nitko ne može oduzeti njegovu silnu želju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.