Najsvestraniji igrač Sixersa

Dario Šarić je blizu Kukočeva učinka! Otkrio što je promijenio uoči utakmice NBA karijere

Foto: Reuters/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Reuters/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Reuters/PIXSELL
Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dario Šarić
11.02.2017.
u 23:25
– Šarić je osoba koja se brzo uklapa u svaki ambijent. Vidjelo se to i prigodom njegova prvog izlaska iz Hrvatske, u Anadolu Efesu, a primjećuje se to i sada u Sixersima.
Pogledaj originalni članak

Uknjiživši 24 koša, osam skokova i tri osvojene lopte, Dario Šarić odigrao je u Orlandu najbolju utakmicu svoje kratke NBA karijere. A taj njegov karijerni učinak bio je od velike koristi i njegovim Sixersima koji su, nakon pet poraza u nizu, izborili pobjedu (112:111).

Pobjednički koš postigao je razigravač T.J. McConnell, koji je u prethodnom napadu dodao Šariću na polaganje za 110:109. Osim toga, zabio je Dario i vrlo važan koš za 98:98, nakon skoka u napadu.

Najsvestraniji igrač Sixersa

Premda je u ovoj utakmici imao samo jedno dodavanje, za Darija se može reći da je najsvestraniji igrač Sixersa jer ga ima u svim elementima igre, pa tako i onima koji se statistički ne vide. Recimo, poput obrambenih rotacija ili energije koju unosi s klupe kada ulazi umjesto Turčina Ilijasove koji je ovaj put bio šuterski neraspoložen (trice 1-8).

– Ovo je bilo uzbudljivo. Ovo je bio timski učinak, svi su igrači davali 100 posto u svakom trenutku na terenu, čak i nakon lošeg starta. Vjerovali smo da se možemo vratiti, vjerujemo jedni u druge pa smo napravili nešto dobro nakon pet poraza u nizu. Pokazali smo da možemo igrati dobru košarku i da kao momčad zaslužujemo dobre stvari – kazao je Šarić za čiji nastup je njegov trener Brett Brown kazao samo ovo:

– Darijev je doprinos bio ogroman. Doista golem.

Tek nešto manji doprinos imao je 22-godišnji Šibenčanin večer prije, u prethodnoj utakmici Sixersa, u porazu (103:111) protiv moćnih Spursa. Protiv “Mamuza” uknjižio je 20 koševa i tri asistencije.

– Uoči ove dvije utakmice pokušao sam nešto promijeniti. Obično prije svake utakmice spavam popodne, no uoči posljednje dvije utakmice nisam spavao po danu. I dogodile su se dvije dobre utakmice. Probat ću tako nastaviti.

Ono što Dario daje i kada ne zabija ili ne skače jest zarazna pozitiva koju bivši izbornik Jasmin Repeša ovako opisuje:

– Šarić je osoba koja se brzo uklapa u svaki ambijent. Vidjelo se to i prigodom njegova prvog izlaska iz Hrvatske, u Anadolu Efesu, a primjećuje se to i sada u Sixersima. On je dosta društven tip i to mu pomaže da pokaže svoju kvalitetu. Osim toga, on je veliki borac i natjecatelj.

Da se Šarićeva učinkovitost ne može gledati samo kroz statistiku, ustvrdio je meštar od statistike Emilio Kovačić, europski šef analitičke usluge zvane Sinergy, a ujedno i skaut Phoenix Sunsa.

– Dario je fanatik i pozitivac koji stalno hoće biti bolji, a u tome i sve oko sebe čini boljima. On je “ljepilo” među suigračima i dugoročni kapital ne samo za svoje Sixerse nego i za hrvatsku reprezentaciju. Svi će reći da nije atleta, ali on može blokirati suparničke centre jer ima sjajan instinkt i tajming.

Jedva čekam All-Star

I hrvatski izbornik Aleksandar Petrović sretan je s onim što vidi i čuje o Šariću.

– Premda mlad igrač, Šiši je već puno toga doživio pa se i u Sixersima vrlo brzo profilirao kao vrlo važan igrač za taj NBA sastav. Imao je famozno reprezentativno ljeto nakon kojeg sam očekivao težu adaptaciju na NBA košarku, no njemu to ide poprilično lagano. Oduševio me u ovih posljednjih par mjeseci.

Oduševio je i one koji su odlučivali o sastavima utakmice novaka na All-Star Weekendu (17. siječnja) koju Dario s nestrpljenjem iščekuje.

– Jedva čekam da predstavljam Hrvatsku u jednoj All-Star utakmici – poručio je ovaj momak silno zaljubljen u ono što radi.

U dosadašnjem dijelu svoje prve NBA sezone Šarić knjiži prosječno 10,3 koševa, 5,7 skokova i 1,7 asistencija što je vrlo blizu Kukočevim brojkama u premijernoj sezoni za Chicago Bullse, a one su bile 10,9 koševa, 4,0 skokova i 3,4 asistencije. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.