GREG MAULDIN

Čuo sam priče o atmosferi u Ledenoj, bit će zabavno

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Greg Mauldin
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Greg Mauldin
28.10.2018.
u 11:45
– Najuzbudljiviji dio za mene je bio taj što sam znao da dolazim ovdje nakon Svjetskog nogometnog prvenstva.
Pogledaj originalni članak

Čekali su dugo hokejaši Medveščaka da se vrate na svoj led. Posljednju utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova odigrali su prošle sezone, a onda je curenje amonijaka u dvorani zatvorilo vrata medvjedima na dulje vrijeme. Selili su se tako u Sisak, tražili i sebe i formu i igru... No izgleda da stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Upisali su neke pobjede u posljednje tri utakmice (iako su onu odigranu u petak izgubili od Linza 4:5), a sada se vraćaju i na zagrebački led. Nekoliko treninga već su odradili, smiju se svi odreda, jedva čekaju atmosferu koju još uvijek pamte od prošle sezone.

Najbolji navijači u ligi

– Imamo najbolje navijače u ligi, lijepo je vratiti se u dvoranu. Govorili smo novim dečkima da je zabavno ovdje igrati. Baš smo uzbuđeni. Svi se osjećamo kao kod kuće – kaže Sondre Olden (26), jedan od najvažnijih igrača u Foxovu hokejaškom mozaiku. Osvrnuo se Olden na pridošle igrače.

– Imamo nekoliko novih igrača i baš su dobri, zabavni su i dobro su se uklopili – kaže Olden.

I ima pravo, dobro su se uklopili. Greg Mauldin (36) zabio je svoj prvi gol za Medveščak u nedavnoj pobjedi 2:1 nad Bolzanom. I, iako je došao prije nekoliko mjeseci, priviknuo se i na igrače i na grad.

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Greg Mauldin

– Dečki su sjajni, razgovarao sam s Foxom prije nego što sam došao i on mi je sve točno rekao što moram raditi. Kada sam došao, nisam znao puno igrača, ali brzo smo se našli. Lako sam se priviknuo i na grad. Jako je lijep. Bio sam na puno različitih mjesta, ali ovo je pravi veliki grad, čudno mi je biti ovdje jer sam bio u manjima. Na Trgu je puno ljudi, tržnica je tamo i ima svačega, a kada završi trening, volim se samo šetati okolo. Malo istražiti grad. Samo hodam, ne moram raditi ništa. Možda sjednem, popijem kavu... U malim gradovima nemaš što raditi, odeš na trening pa doma i onda sjediš u stanu, ali ovdje ima više mogućnosti. Nije to ništa posebno, ali opet je drukčije – kaže simpatični Mauldin.

No, ipak po dolasku u Hrvatsku, žali za jednom stvari.

Gube, a ljudi navijaju za njih

– Najuzbudljiviji dio za mene je bio taj što sam znao da dolazim ovdje nakon Svjetskog nogometnog prvenstva. Znao sam da je to sve još u zraku i malo sam razočaran što nisam svjedočio tome i bio dio toga.

No, sada će biti dio jedne druge priče. Legenda o navijačima u Ledenoj nije lažna....

– Čuo sam priče od Oldena. Rekao je da je sve jako glasno. No, i u Sisku je bilo super, gubili bismo 1:8 i oni bi navijali i dalje za nas. To je jako čudno, ali ako je to nagovještaj kako će biti u Domu sportova, mogu samo zamisliti kako će biti. Jedva čekam. Volim dobru atmosferu i energiju, bit će zabavno – zaključio je Greg. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.