PONOVO NA POSTOLJU

Čudesni Zubčić napravio podvig u drugoj vožnji i na kraju osvojio treće mjesto!

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Čudesni Zubčić napravio podvig u drugoj vožnji i na kraju osvojio treće mjesto!
07.12.2020.
u 14:08
Hrvatski je skijaš nakon prve vožnje bio 21., ali je u nastavku oduševio nastupom
Pogledaj originalni članak

 Filip Zubčić branio je u ponedjeljak u Santa Caterini subotnju pobjedu u veleslalomu i na kraju zauzeo izvanrednu treću poziciju zahvaljujući fantastičnoj drugoj vožnji u kojoj je ostvario najbolje vrijeme (1:03.89)

Hrvatski skijaš bio je 21. nakon prve vožnje sa sekundom i 25 stotinki zaostatka za pobjednikom prvog laufa Švicarcem Marcom Odermattom (1:04.33), ali je na kraju izveo pravo malo čudo.

Odermatt je na kraju slavio s vremenom 2:08.42, a Zubčić je za njim zakasnio 75 stotinki (2:09.17). Drugo mjesto osvojio je Amerikanac Tommy Ford s vremenom 2:09.15.

Filip Zubčić uz ovaj uspjeh probio se na treće mjesto u ukupnom poretku s 208 bodova, ispred njega su Odermatt i Francuz Alexis Pinturault koji ih imaju 240.

U poretku veleslaloma drugi je sa 182 boda, a vodi Odermatt s 240.

Peti put u karijeri Zubčić se probio do postolja. Sada ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.

Prvu pobjedu ostvario je u japanskoj Naebi prošle sezone. Drugi je bio u siječnju ove godine u Adelbodenu te dva mjeseca kasnije u Hinterstoderu.

Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog velike količine novonapadalog snijega.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

LI
lineonline
14:24 07.12.2020.

Hervorragend! Bravo Filip, bravo Kroatien!

VJ
vjekoslavkatalina
14:41 07.12.2020.

fizicki jako jako spreman...samo da ga zaobiđu ozljede...

VJ
vjekoslavkatalina
14:38 07.12.2020.

nevjerojatno kako je mentalno snazan narocito u drugoj voznji..podsjeca me na bode millera...ide na sve ili nista...kiksao ili ne...sto luđe njemu bolje...skija puno riskantnije od ivice kostelica koji se oslanjao na vecinom na tehniku...mada i filip ima dobru tehniku