Carling kup

Crystal Palace izbacio United i plasirao se u polufinale

Foto: AFP
Crystal Palace izbacio United i plasirao se u polufinale
01.12.2011.
u 11:47
Engleski drugoligaš Crystal Palace pobjedom nakon produžetaka na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda (2:1) plasirao se u polufinale Carling kupa
Pogledaj originalni članak

Igrači Crystal Palacea imali su veliki razlog za slavlje, nakon što su pobijedili Manchester United i izbacili crvene vragove iz Carling kupa. To je njihova prva pobjeda na Old Traffordu od 1989. godine.

Istina, Manchester United igrao je u izmijenjenom sastavu nego što inače igra, ali to ne treba umanjiti pobjedu dvanaestoplasiranog drugoligaša. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

U nastavku je europogotkom u 66. minuti Darren Ambrose doveo goste u vodstvo, Talijan Federico Macheda ubrzo je izjednačio iz kaznenog udarca. U osmoj minuti produžetka Glenn Murray zabio je za vodstvo Crystal Palacea (2:1) što je bio i konačan rezultat.

– Ovo nije bila igra Manchester Uniteda, ispričavam se navijačima. Ne želim ničim umanjiti pobjedu Crystal Palacea i volio bih da se plasiraju u finale jer su igrali odlično. Njihov svaki igrač dao je sto posto, a jako sam razočaran – kazao je Unitedov menadžer Alex Ferguson.

Ovo je bio deveti poraz Uniteda od niželigaša u Carling kupu u posljednjoj 21 godini, dok je Crystal Palaceu to četvrti polufinale. Za finale će igrati protiv momčadi iz svoje lige Cardiff Cityja. U drugom polufinalu igrat će Manchester City i Liverpool.

Polufinala će se igrati na dvije utakmice. Termin je prvih dvoboja 9. siječnja iduće godine, dok uzvrati slijede dva tjedna poslije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.