MCGREGOR I Björnsson

Ovako izgleda kad borac od 66 kilograma krene na diva od 180 kilograma

Foto: Youtube/Screenshot
Conor McGregor
Foto: Youtube/Screenshot
Conor McGregor
Foto: Youtube/Screenshot
Conor McGregor
Foto: Youtube/Screenshot
Conor McGregor
Foto: Youtube/Screenshot
Conor McGregor
31.10.2015.
u 19:58
McGregor ima 66 kilograma i visok je 175 centimetara, Björnsson ima 180 kilograma i visok je 206 centimetara
Pogledaj originalni članak

Irac Conor McGregor (27) je UFC prvak u perolakoj kategoriji i u 20 borbi izgubio je samo dvaput, s tim da 18 protivnika u nizu nije znalo kako mu se suprostaviti. To sve može zahvaliti sjajnoj pripremi, u kojoj voli pomicati granice, ali ovaj put možda ju je pomaknuo "malo" predaleko.

Naime, na treningu mu je sparirao vršnjak Islanđanin Hafthór Júlíus Björnsson, itekako poznat obožavateljima serije Igra prijestolja (Game of Thrones), u kojoj glumi Gregora "The Mountain That Rides" Cleganea. Ta gromada od čovjeka ima 180 kilograma na 206 centimetara visine i natječe se u malo ekstremnijim sportovima, koji služe da bi se odredilo tko je najjači čovjek na svijetu. Pa tako vuče automobile, nosi debla i čini razne nevjerojatne stvari, zbog kojih ima nadimak Thor i zbog kojih je dobio ulogu u seriji. Zanimljivo, ima i jačih od njega, koliko god se to na sami pogled činilo nevjerojatnim. Najbolji rezultat u karijeri mu je drugo mjesto na prvenstvima svijeta. Uspio je to 2014. godine, a ispred njega bio je Litavac Žydrūnas Savickas.

Bez obzira što nije prvi, njegovi osobni rekordi su za "smrtnike" nedostižni. Dizao je 380 kilograma utega, u "benču" čak 230 kilograma, prevrtao gume od 450 kilograma, podigao deblo od 192,5 kilograma i napravio pet koraka s deblom od 650 kilograma na leđima, čime je oborio tisuću godina star rekord vikinga Ormura Stórólfssona. Samo, viking je nakon tri koraka slomio kralježnicu...

Neki se vole šaliti da i u stvarnom životu može golim rukama, kada bi htio, smrskati čovjeku lubanju kako je to napravio njegov lik Oberynu Martellu u četvrtoj sezoni serije. Ne bismo voljeli znati ima li u toj šali istine, ali dojam ostaje da se tu ipak radi o dobrom divu, što se pokazalo u ovom lakšem treningu s McGregorom.

Sučelili su se na strunjačama i odradili kraći trening, u kojem McGregor nije baš štedio Björnssona i svako malo ga udarao u trbuh, dok je on ipak izbjegavao udarce i oslanjao se na hrvačke zahvate, iz kojih se žilavi Irac uvijek "izmigoljio".

Inače, McGregor ima 66 kilograma i visok je 175 centimetara, a ovo mu je priprema za toliko iščekivani meč s Joseom Aldom 12. prosinca ove godine.

>> Conor McGregor: Aldo je prosječan borac koji ne može izvesti highkick!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar canicolZotiT
canicolZotiT
23:03 31.10.2015.

Jako zabavno! Prosto se nisam mogao odvojiti! A morat ću ga pogledati barem još 50 puta i preporučiti svim svojim poznanicima. Nešto tako dobro nikda u životu nisam gledao. Baš vam hvala!

Avatar ciklama
ciklama
21:32 31.10.2015.

hvala za video, zabavno.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
21:04 31.10.2015.

Dizao je 380 kilograma utega, u "benču" čak 230, - BENČ??? bravo za pismenog novinara. mogao je napisati i "Konor Mek Gregor"