FINALNA SERIJA

Colorado slavio u šestoj utakmici i osvojio Stanley kup!

Foto: Geoff Burke/REUTERS
Colorado slavio u šestoj utakmici i osvojio Stanley kup!
27.06.2022.
u 09:15
Gol za pobjedu i naslov zabio je Artturi Lehkonen 7:32 minuta prije kraja druge trećine. Prvi gol za Colorado zabio je Nathan MacKinnon, dok je vratar Darcy Kuemper obranio 22 udaraca prema vratima Avalanche.
Pogledaj originalni članak

Colorado Avalanche je po treći put u svojoj povijesti osvojio Stanley Cup nakon što je u nedjelju navečer u gostima u šestoj utakmici finala NHL-a s 2:1 pobijedio dvostrukog branitelja naslova Tampa Bay Lightninga.

Colorado, koji je naslove osvajao 1996. i 2001. godine, slavio je tako u seriji 4-2.

Gol za pobjedu i naslov zabio je Artturi Lehkonen 7:32 minuta prije kraja druge trećine. Prvi gol za Colorado zabio je Nathan MacKinno, dok je vratar Darcy Kuemper obranio 22 udaraca prema vratima Avalanche.

Colorado je ove sezone postavio i rekord s devet pobjeda u gostima u doigravanju. Šest klubova dijeli NHL rekord s deset gostujućih pobjeda.

Cale Makar, koji je već osvojio Norris Trophy (osam golova, 21 asistencija) kao najbolji obrambeni igrač, proglašen je i dobitnikom Conn Smythe trofeja kao najkorisniji igrač doigravanja. Makar je tek treći obrambeni igrač koji je osvojio ove dvije nagrade iste godine priključivši se tako Bobbyju Orru (1970., 1972.) i Nicklasu Lidstromu (2002).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.