VELIKA PRILIKA

Čilićev meč života: U Torontu sam vidio da mogu igrati protiv Rogera Federera

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Čilićev meč života: U Torontu sam vidio da mogu igrati protiv Rogera Federera
06.09.2014.
u 14:00
- Goran je u neku ruku opet u polufinalu. Sada kao trener - ističe Marin.
Pogledaj originalni članak

Nakon 18 godina jedan će hrvatski tenisač ponovno nastupiti u polufinalu US Opena. Godine 1996. uspjelo je to Goranu Ivaniševiću. Sjećamo se njegova dvoboja s Peteom Samprasom koji smo gledali uživo (tad su novinari još putovali). Bio je to tijesan meč (odlučen u četiri seta), a Gorana su malo pokrali i linijski suci. Tada nije bilo "oka sokolova" pa je Goran mogao samo širiti ruke i lomiti rekete. Da je to bio finale prije finala, vidjelo se u završnom meču: Sampras je glatko, u tri seta, pobijedio Changa.

Klik na Roland Garrosu

- Goran je u neku ruku opet u polufinalu, sada kao trener. Sjajno je da smo u prvoj godini suradnje napravili ovakav rezultat – ističe naš današnji polufinalist Marin Čilić.

Nakon njegove briljantne pobjede nad sedmim tenisačem svijeta Tomašem Berdychom (6:2, 6:4, 7:6 (4)), apetiti nacije su porasli. Traži se ulazak u finale, a to znači i pobjedu nad peterostrukim pobjednikom ovog turnira, hodajućom legendom Rogerom Federerom, s kojim Marin dosad baš nije imao puno uspjeha (0-5). No, to ne mora ništa značiti, nizovi su tu da se prekidaju. Uostalom, Marin je jedan takav već prekinuo, pobijedio je Simona nakon četiri poraza. Ohrabruje ga i njegov posljednji dvoboj sa Švicarcem u Torontu, koji je izgubio u tri izjednačena seta.

– Vidio sam tada da mogu igrati protiv Federera, a sada sam u još boljoj formi. Ne želim stati. Ovo je meč moje karijere. Nadam se da ću zaigrati najbolje što mogu i prvi se put plasirati u finale jednog Grand Slam turnira. Igram jako dobro, mislim da je ovo sjajna prilika za mene i kako bi mi ovaj turnir mogao ostati u prekrasnom sjećanju – istaknuo je Čilić kojemu će to biti drugi Grand Slam polufinale u karijeri.

Na Australian Openu 2010. izgubio je od Andyja Murraya od kojega je kasnije u finalu bolji bio upravo Federer.

– Predivan je osjećaj doći ovako daleko na tako jakom turniru. Goran i ja doista smo radili jako puno na svemu. Od sredine sezone, turnira u Roland Garrosu, dogodio se neki klik i zbog toga sam presretan. Dat ću sve od sebe, ali uživat ću na terenu i nadam se da će rezultat biti pozitivan. Mislim da zaslužujemo nagradu za sve ono što smo uradili ove godine – napomenuo je 25-godišnji Međugorac.

Čekamo prijenos na HRT-u

Nakon Čilićeve pobjede nad Berdychom, društvene mreže napunile su se čestitkama. Marinu su čestitali Ana Konjuh, Roko Leni Ukić, Jakov Fak, Petar Metličić... ali i Tomaš Berdych. Čeh je na Twitteru objavio: "Hvala ti na podršci, nije bio najbolji dan u uredu. Sve najbolje!" A Ukić je uskliknuo: "Hrvatske pobjede u košarci, nogometu i na US Openu. Čestitam mom čovjeku na ulasku u polufinale!" I Metličić je bio oduševljen: "Kakav dan: basket, nogomet i Marin. Proud to be Croat!"

Ulaskom u polufinale Marin Čilić osigurao je napredak od tri mjesta na ATP listi i u ovom bi trenutku bio 13. Ali, zašto stati na tome? U slučaju osvajanja turnira izbio bi na osmu poziciju i prešišao svoj dosadašnji najbolji renking (9.). U subotu je na rasporedu polufinale, a u ponedjeljak finale. Nadamo se da i HRT neće ostati po strani od ovog novog uzleta hrvatskog tenisa.

>> Federer: Znam što me čeka, u Torontu me Marin dobro namučio

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GO
goricaV
14:57 06.09.2014.

Samo hrabro i koncentrirano Marine.

Avatar abraham73
abraham73
16:03 06.09.2014.

cilic je jedan od boljih medju slabijim igracima, polufinale je veliki uspjeh.

A4
alfa 4c
15:08 06.09.2014.

Čila,nisi ti taj karakter...