TENISKI MASTERS

Čilić još uvijek ima teoretske šanse za prolaz!

Foto: Reuters/PIXSELL
Čilić još uvijek ima teoretske šanse za prolaz!
14.11.2014.
u 09:00
IZGLEDI: Berdych ne smije osvojiti više od pet gemova, a Čilić smije izgubiti dva
Pogledaj originalni članak

Ako bi Marin Čilić u trećem susretu u skupini na Mastersu u Londonu večeras u 21 sat (SK 1) pobijedio Stanislasa Wawrinku uvjerljivo, u dva seta, ne ostavivši mu više od dva gema (recimo 6:1, 6:1), a Novak Đoković u srazu s Tomašem Berdychom prije toga (u 15 sati) bio skoro jednako dominantan (dobro, može izgubiti do pet gemova), naš bi najbolji tenisač čak mogao proći u polufinale! Stvorio bi se, naime, krug od trojice tenisača - Wawrinka, Berdych i Čilić - s po jednom pobjedom i omjerom setova 2:4. U tom bi slučaju odlučivao količnik gemova. Prije posljednjeg kola Čilićev je omjer 6-24, Berdychov 14-16 a Wawrinkin 15-14.

Znamo da je to teorija i da nam dosadašnje Marinove igre ne ostavljaju mnogo prostora za optimizam, ali ne kaže se bez veze da - nada umire posljednja. A ostvarenje Đokovićeva dijela plana ne čini se nimalo nerealnim. Pobijedi li Čeha, Novak će definitivno zacementirati jedinicu do kraja 2014. godine. A Marin će barem znati što mu je činiti.

- Jesam potrošen, ali nadam se da ću danas odigrati puno bolje. Iza mene su dva poraza, nekada stvari ne idu kako ste planirali, ali ostajem pozitivan i nadam se da ću s Wawrinkom odigrati bolje - kazao je Čilić uoči dvoboja sa Švicarcem.

U onoj drugoj, skupini B, Miloš Raonić je dva sata prije planiranog dvoboja s Japancem Keijem Nishikorijem odustao od nastupa zbog ozljede kvadricepsa.

- Bila je to za mene teška odluka, ali morao sam je donijeti jer ne bih bio u stanju pružiti navijačima dobru predstavu. Dat ću sve od sebe kako bih sljedeće godine ponovno došao - objavio je na svom Twitter profilu Raonić.

Uskočila je prva rezerva Španjolac David Ferrer i u svom jedinom dvoboju u Londonu izgubio od Japnca Keija Nishikorija sa 6:4, 4:6, 1:6.

>>O ovom Đokovićevu poenu danas priča cijeli teniski svijet!

>>Mnogi se sad pitaju: Kamo je nestao pobjednik US Opena?

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BG
BG
11:10 14.11.2014.

ha ha ha

MI
miran
11:47 14.11.2014.

Ovih Cilicevih 6:1 i 6:1 protiv Wawrinke izgleda mi i ostvarivo ali onih Djokovicevih 6:2 i 6:3 protiv Berdicha je cista utopija.

VA
valter12
16:16 14.11.2014.

kava tvor(evina) takav i cilic