Stigle nove ljestvice

Čilić ispao iz Top 40, Vekić pala za jednu poziciju

Foto: Reuters/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
26.10.2020.
u 11:42
Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 24. mjestu
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić nije među 40 najboljih tenisača svijeta. Pao je za jedno mjesto i na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici se nalazi na 41. poziciji, što mu je najlošiji plasman u posljednjih sedam godina.

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 24. mjestu. Od hrvatskih tenisača najveći je skok napravio Splićanin Borna Gojo koji je zahvaljujući polufinalu na ATP Challengeru u Istanbulu napredovao za 28 pozicija i sada je na 217. mjestu.

Među desetoricom najboljih svjetskih igrača nije bilo nikakvih promjena. Srbin Novak Đoković je na vrhu sa 11.740 bodova, drugi je Španjolac Rafael Nadal (9.850), a treći Austrijanac Dominic ThIem (9.125). Švicarac Roger Federer je četvrti (6.630), a Grk Stefanos Tsitsipas zauzima petu poziciju (5.925).   

Donna Vekić je jedno mjesto lošije rangirana u odnosu na prošli tjedan i na novoj pojedinačnoj WTA ljestvici nalazi se na 32. poziciji, dok se Petra Martić zadržala na 18. mjestu.

Među deset najboljih tenisačica svijeta nije bilo promjena pa je na vrhu ljestvice i dalje Australka Ashleigh Barty sa 8.717 bodova. Slijede ju Rumunjka Simona Halep (7.255), Japanka Naomi Osaka (5.780), Amerikanka Sofia Kenin (5.760) i Ukrajinka Elina Svitolina (5.260).

Pobjednica prošlotjednog turnira u Ostravi Bjeloruskinja Arina Sabalenka došla je na prag povratka među deset najboljih i nalazi se na 11. mjestu sa 4.045 bodova, 35 manje od Amerikanke Serene Williams koja je na desetoj poziciji. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.