PREPUCAVANJA

Čiji je Nikola Tesla? Detalj iz Srbije izazvao buru komentara o genijalnom izumitelju

Foto: commons.wikimedia.org
Čiji je Nikola Tesla? Detalj iz Srbije izazvao buru komentara o genijalnom izumitelju
01.09.2020.
u 17:22
Tako je ovaj genijalac rođen 1856. u Smiljanu kraj Gospića opet postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov veličanstveni um
Pogledaj originalni članak

Nogometni savez Srbije jučer je predstavio novi dres reprezentacije koji je inspiriran Nikolom Teslom.

Dres na rukavima ima fluorescentno žute detalje koji tako podsjećaju na struju.

Srbi će u njemu nastupiti vrlo brzo, u Ligi nacija. Susjedi 3. rujna igraju protiv Rusije u Moskvi, tri dana kasnije dočekuju Tursku.

No, ova je vijest izazvala rasprave na tamošnjim portalima u kojima se posjetitelji iz Srbije i Hrvatske prepucavaju o tome tko ima pravo svojatati čovjeka za kojega se često kaže da je izumio 21. stoljeće.

Tako je ovaj genijalac rođen 1856. u Smiljanu kraj Gospića opet postao predmetom prebrojavanja krvnih zrnaca, iako se ostatak čovječanstva već odavno složio da taj dio njegova bića ni u promilima nije bio toliko važan koliko njegov veličanstveni um.
 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 153

DU
Deleted user
17:49 01.09.2020.

Najmanje je srbin, da je volio srbiju nebi ju samo jednom za života posjetio, više je cjenio sve ostale zemlje gdje je živio, školovao se i radijo nego srbiju, to su činjenice.

PO
Pobijedilismo45"
17:44 01.09.2020.

Svakako je rođen u Hrvatskoj a ima Vlaške korijene ne srpske, odavno je SPC sve vlahe (Rumunje) natjerala da se izjašnjavaju kao Srbi

Avatar ĆamilvolikitU
ĆamilvolikitU
19:15 01.09.2020.

Hrvat 100%!