NOGOMET Kvartet mladih Širokobriježana jesen odradili na posudbi u Čapljini

Četiri mušketira žele ponovo na Pecaru

03.12.2008.
u 16:33
Pogledaj originalni članak

Ljetos su četvorica omladinaca s Pecare u paketu poslana na kaljenje novaka u Čapljinu u Prvoj ligi Federacije BiH. Procjena je bila da im je bolje stjecati iskustvo igrajući za klub s Bjelava, nego da u Širokom Brijegu sjede na klupi.

Koristio odlazak
Vratar Antonio Soldo (1988.), te trojica godinu mlađih, lijevi bočni igrač Marijan Kraljević, srednjak Pero Bilać i napadač Jure Glavina nisu baš s radošću otišli na posudbu:

- Nismo, ali vremenom smo shvatili kako nam je odlazak u Čapljinu koristio. Eto, ja sam redovito branio i prošao vruće prvoligaške okršaje. Dobro mi je išlo, imao sam niz uspješnih obrana, obranio sam i dva jedanaesterca, kaže Soldo, koji je već nastupao i za prvu momčad Širokoga Brijega. Antonio nema ništa protiv da i na proljeće ostane u Čapljini, iako ne krije da mu je cilj povratak u momčad s Pecare.

Treneri za njega kažu kako je najsdarovitiji vratar niknuo u Širokom Brijegu u posljednjih dvadesetak godina. Sitni i okretni Pero Bilać najradije igra u veznom redu. Specijalnost su mu “razarački” zadaci. Stasom, trkom i frizurom podsjeća na Luku Modrića. Uz nogomet i studira:

Redovito igraju
- Volim igrati u vezi, ali u Čapljini sam igrao i na boku, i u napadu, i u obrani. Jedino nisam branio, Soldo je nezamjenjiv. A Jure Glavina već poslije prvog nastupa za Čapljince osvojio je navijače i postao glavna poluga momčadi:

- Najvažnije je što sam redovito igrao, uglavnom na lijevoj strani napada. Uspio sam jesenas tri puta pogoditi mreže suparnika, još sam osam puta bio dodavač suigračima, izborio sam jedan jedanaesterac... Jako je teško igrati u ovoj ligi. Mnogo je grubosti, nitko te ne štedi. No, zadovoljan sam, na proljeće će biti još bolje, siguran sam. Ako ostanem... Jer, želja mi je što prije se vratiti na Pecaru - kaže Jure:

- Ljevak sam, ali dobro me služi i desna noga. Moram popraviti igru glavom, steći više snage i, vidite i sami, nabaciti pokoji kilogram - šali se Jure.

Djed Jozo - kritičar
Juri Glavini veliku podršku i savjete daje otac Vlado, bivši napadač Širokog Brijega i Dubrovnika iz prvoligaških dana, te stric Ivan, također dugogodišnji igrač momčadi s Pecare:

- Moj najveći kritičar i savjetnik je djed Jozo, poznat kao jedan od najžešćih navijača Širokog Brijega - ističe Jure.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr