Uvažena žalba

CAS vratio Luitzu pobjedu iz Beaver Creeka

Foto: DPA/Pixsell
CAS vratio Luitzu pobjedu iz Beaver Creeka
16.03.2019.
u 00:02
Hirscher je bez obzira na ovu odluku osigurao veliki Kristalni globus
Pogledaj originalni članak

Njemačkom skijašu Stefanu Luitzu vraćena je pobjeda u veleslalomu iz američkoga Beaver Creeka s početka sezone koju mu je Međunarodni skijaški savez (FIS) oduzeo zbog inhaliranja kisika između prve i druge vožnje.

Iako inhaliranje kisika nije zabranjeno pravilima, FIS ga ne dopušta tijekom natjecanja pa je diskvalificirao Luitza i pobjednikom utrke proglasio Austrijanca Marcela Hirschera.

No, Sportski arbitražni sud (CAS) u petak je usvojio Luitzovu žalbu i vratio mu njegovu prvu pobjedu u karijeri.

Hirscher je bez obzira na ovu odluku i prije posljednjeg veleslaloma sezone osigurao mali veleslalomski Kristalni globus, ali i veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.