Gdje će vatreni?

Čačić i HNS neodlučni, rok istekao, a kamp još nisu odabrali

Foto: Uefa.com
Čačić i HNS neodlučni, rok istekao, a kamp još nisu odabrali
17.02.2016.
u 22:52
Rok za izbor kampa istekao je 31. siječnja, no zadnji dan siječnja nije bio klasični “deadline”.
Pogledaj originalni članak

Službene odluke oko izbora kampa u kojem će Hrvatska boraviti na Europskom prvenstvu u Francuskoj ove godine još nema, ali i dalje je prvi kandidat baza u Bruzu, malenom mjestu udaljenom desetak kilometara od Rennesa. Hrvatska delegacija koju predvodi izbornik Ante Čačić idućih bi dana trebala u Franucskoj donijeti konačnu odluku.

U Vittel se nije ulagalo

Ništa oko smještaja u hotelu “Domaine de Cice Blossac” nije sporno, naši su prezadovoljni uvjetima u hotelu na jezeru koji ima četiri zvjezdice, a s balkona soba koje su pripremljene za Srnu, Modrića i društvo pogled puca na jezero Vialine. Kao i većina kampova koje je Francuska ponudila sudonicima EP-a, i hotel u Bruzu je raj za golfere. Međutim, sporni su travnjaci u Guichenu, petnaestak kilometara udaljenom od Bruza, a naši bi ondje trebali trenirati. Ta dva travnjaka ne udovoljavaju kriterijima koje je postavio HNS i premda domaćini uvjeravaju da će do početka lipnja sve biti kako treba, to je osnovni razlog što se izbornik Ante Čačić još nećka oko izbora pripremne baze kockastih.

Rok za izbor kampa istekao je 31. siječnja, no zadnji dan siječnja nije bio klasični “deadline”.

Dakle, Bruz je i dalje prvi izbor, ispred je kampa u Normandiji, u gradiću Deauville-Saint Arnoultu, koji se nalazi na obalama Atlantskog oceana, točno nasuprot Portsmoutha. Hotel Du Golf Barriere bio je kandidat Nike Kovača, ali teško da će ondje naši igrači imati mir. Naime, Deauville je jedno od najprestižnijih turističkih mjesta u Francuskoj, a plaža ima naziv “Kraljica Normandije”. Bogati sloj Parižana obožava odlazak u mjesto u kojem ima niz kockarnica. Problem je i trening-kamp, nalazi se u neposrednoj blizi hipodroma, ali za razliku od Bruza, u blizini je hotela u kojem bi naši trebali biti smješteni.

Treća je opcija još jedno golfersko središte, u samoj blizini Bordeauxa, u mjestu Le Pian Medoc. Golf hotel Du Medoc nudi mir, nedostatak je blizina travnjaka. Hotel je u neposrednoj blizini ušća rijeke Garonne, koja se nešto niže ulijeva u Atlantski ocean.

Zanimljivo, izabere li Hrvatska bazu pored Bordeauxa bit će smještena vrlo blizu glavnog rivala u skupini Španjolske. Naime, naši veliki suparnici za kamp su izabrali otočić Re u Atlantiku na kojem su potpuno izolirani. Sam otok, koji je od Le Pian Medoca udaljen dvjestotinjak kilometara, s kopnom je povezan mostom dugim 2,9 kilometara.

Uglavnom, Hrvatska će idućih dana odlučiti o svom smještaju.

Onaj opjevani Vittel u kojem je Hrvatska bila smještena 1998. godine kada je ispisala najljepše stranice naše nogometne povijesti bio je tek ideja predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Domaćini u kampu saveza

Međutim, u hotel nije ništa uloženo još od dana kada je u njemu boravila Hrvatska, pa se Šuker vrlo brzo predomislio. Bilo je potrebno tek nekoliko fotografija da odustane od ideje, koja je bila sasvim logična. Ili možda i ne, jer reprezentaciji ne treba stalno uspoređivanje s tadašnjim vatrenima i njihovim dostignućima.

Većina reprezentacija našla je baze u okolici Pariza. Engleska ide u Chantilly, koji je od Pariza udaljen 50 kilometara. To je jedan od najskupljih smještaja, dan stoji oko 600 eura, dok se za smještaj Hrvatske u Bruzu procjenjuje da stoji 250 eura po osobi dnevno. Portugal predvođen Cristianom Ronaldom bit će u Marcoussisu, u kampu ragbijske reprezentacije Francuske koji je 30 kilometara udaljen od Pariza. Domaćini su, pak, u Clairefontaineu, trening-kampu saveza.

>> Hrvatska neće u sretni Vittel, kamp je kod Rennesa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.