Hajduk čeka Rijeku

Burić: Rijeka je financijski moćnija od nas, a jedva čekamo početak derbija

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Damir Burić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Damir Burić
30.10.2015.
u 14:29
- Dinamo je u početku kontrolirao igru, imao je više šansi i gol prednosti, ali utakmica se igra 90, ponekad i 95 minuta.
Pogledaj originalni članak

U nedjelju nas očekuje Jadranski derbi, Hajduk u Splitu dočekuje Rijeku. Susret je to dviju vodećih momčadi, a Splićani se žele pobjedom održati na vrhu. Ipak, na ruku im ne ide statistika koja kaže da Rijeka ne zna za poraz od Hajduka u posljednjih 12 susreta. 

- Taj niz o kojem govorite mogu komentirati samo od ovog prvenstva, odnosno otkako sam ja u Hajduku. Igrali smo jednu utakmicu, onu na Rujevici, bilo je neodlučeno, a u budućnosti će biti dovoljno utakmica da vidimo tko je bolji. Petak je, a utakmica se igra tek u nedjelju, igrači su nestrpljivi, maksimalno motivirani, voljeli bi da utakmica počne što prije. Vjerujem da ćemo ući maksimalno, puni naboja i želje za pobjedom, rekao je u najavi susreta trener Hajduka Damir Burić koji je gledao susret Rijeke i Dinama na Rujevici.

- Dinamo je u početku kontrolirao igru, imao je više šansi i gol prednosti, ali utakmica se igra 90, ponekad i 95 minuta. Nakon crvenog kartona Rijeka se dobro postavila, dominirala i osigurala pobjedu. Po meni su zasluženo slavili, jer utakmica se igra od početka do kraja.

Osvrnuo se i na situaciju kada je Kek zagrlio Zorana Mamića.

- Bilo mi je to smiješno za gledati. Ne znam što kome prolazi kroz glavu u takvom trenutku, svako odgovara za svoje postupke, ali Kek se postavio simpatično. Pravi je "sportsmen" od kojeg se može učiti.

Komentirao je i činjenicu da za Rijeku igra puno bivših igrača Hajduka.

- Takva je trenutna ekonomska situacija, igrači gledaju gdje mogu zaraditi veći novac, a Rijeka je u ovom trenutku financijski moćnija, može im davati plaće koje mi ne možemo. Svatko traži svoju sreću, pa tako i igrači. Ja im ne zavidim na tome, zavidim im na uvjetima koje su dobili na Rujevici, to je nogometni kompleks s optimalnim uvjetima i to treba biti naš cilj.

>>Evo koliko su klubovi zaradili u Europi: Juve rekorder, Rijeci više nego Dinamu!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar javorko
javorko
14:49 30.10.2015.

ak hajduk-titov klub izgubi bu opet kriv mamić,suci tko sve ne

BR
braveheart11
17:00 30.10.2015.

Buricu ovo sto si izjavio je alibi ili paljenje atmosfere?

NF
nf
16:13 30.10.2015.

Dinamo