Branko Strupar

I meni su se tresle gaće na Anfieldu, bit će teško

Foto: Reuters/PIXSELL
Andrej Kramarić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
'01.10.2013., Zagreb - Bivsi nogometas Branko Strupar. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: Reuters/PIXSELL
Andrej Kramarić - Hoffenheim
Foto: DPA/PIXSELL
Andrej Kramarić
Foto: Reuters/PIXSELL
Andrej Kramarić - Hoffenheim
Foto: REUTERS//Pixsell
Andrej Kramarić
21.08.2017.
u 16:06
Dobar je on napadač. Ima dobar lažnjak, lako zabija golove. Može primiti loptu i u prostor i u noge, a zna. Znalac je. Uvijek je opasan po gol - kaže Strupar
Pogledaj originalni članak

Stajao je iznad lopte Andrej Kramarić prije otprilike tjedan dana. Imao je priliku u 12. minuti, pred više od 25 tisuća gledatelja na svojoj Rhein-Neckar-Areni, barem približno riješiti slučaj “Liga prvaka”.

Dejan Lovren servirao je jedanaesterac za Hoffenheim u razigravanju za elitno natjecanje, a Kramarić je uzeo loptu i stavio je na bijelu točku. Nije dizao pogled s nje, izgledalo je kao da ga golman i ne zanima, a onda je napravio pet koraka unazad i tukao ravno u ruke Simonu Mignoletu.

Nema veze! Kaže kako ga kasnije nitko nije osuđivao za poraz, a gledateljima se iskupio pogotkom u prvenstvu. Tri boda uzeo je na početku nove bundesligaške sezone Werderu.

Nisu Nijemci bez izgleda

– Gledao sam ga kako igra. On je fulao penal na početku utakmice i to je najgore za igrača, pa je Liverpool okrenuo utakmicu. To je tak’, to su ti trenuci u nogometu. Pod navodnicima, on je krivac, ali – ma nije. Penali se događaju, neki se pogađaju, neki fulaju. On bi trebao pucati ponovno. Ja sam fulao penale i trener mi je rekao: “Opet ti pucaš”. Sljedeći penal neka ponovno bude njegov i zabit će, ovoga se više nitko neće sjećati, a on će dobiti samopouzdanje. Drago mi je da je zabio jedini domaći pogodak u pobjedi nad Werderom. To je dobro, da ne bude u nekom bedu – rekao je Branko Strupar pa od sjećanja na atmosferu s kultnog engleskog stadiona, još kada je i sam igrao, postao malo skeptičan oko toga bi li Hoffenheim u uzvratu na Anfieldu (srijeda, 20.45 sati) mogao napraviti čudo.

– “You will never walk alone” kad zagrme na tribinama..., gaće su mi skoro opale. Čudo. Ondje je najbolja atmosfera u cijeloj Engleskoj. Bit će im teško vratiti se, izvući nešto. No, gledao sam utakmicu i Liverpool se izvukao u prvoj, najmanje što je Hoffenheim zaslužio je neodlučeno. Imali su dosta šansi, nisu bili poraženi, zato je sve moguće, ali igra se na Anfieldu i ako se u obzir uzme rezultat, domaćini su u prednosti.

Ali, eto, Coutinho ne igra, sprema se u Barcelonu, a on im je najbitniji. Tako da se može svašta dogoditi.

- Uz to, Liverpool se namučio za vikend, jedva je pobijedio s 1:0, tako da je sve moguće – objašnjava Strupar pa se okreće Kramariću koji, za razliku od njega, nije bio očaran atmosferom Anfielda. Još iz vremena dok je igrao za Leicester taj mu stadion nije ostavio dojam kultnoga i nadnaravnoga, ali baš na njemu morat će pokazatii da je vrijedan europske minutaže.

– Dobar je on napadač. Ima dobar lažnjak, lako zabija golove. Može primiti loptu i u prostor i u noge, a zna. Znalac je. Uvijek je opasan po gol – kaže Strupar koji ga se sjeća još iz karijere u HNL-u.

Bio je Krama jedan od ključnih igrača i Dinama i Rijeke, okušao se i u Engleskoj, ali Bundesliga mu najbolje leži.

– Fizički je napredovao, više radi za ekipu. Sa svim respektom prema hrvatskoj ligi, ali kada je otišao van, pogotovo u Bundesligu, više radi; brz je, brži je tempo tamo. Trebao mu je mali period da se prilagodi na to, ali kada je uspio, pokazao je svoju kvalitetu. U Leicesteru se baš i nije naigrao, ali klub kao Hoffenheim mu leži. Ne bori se za naslov, ali je u prvih šest i može parirati velikanima u Bundesligi.

Važan kotačić u reprezentaciji

Osim u Njemačkoj, bitan je i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koju čekaju ogledi s Kosovom i Turskom, a izbornik Ante Čačić neće imati problema s napadačima. Svi su dobro započeli nove prvenstvene sezone.

– Kramarić je sigurno važan kotačić. Nije ekipa sastavljena od 11 igrača, nego, recimo, od 18 igrača koji uvijek mogu iskočiti. Imamo odlične napadače: Kalinić je potpisao za Milan, Mandžukić je standardan u Juventusu, Kramarić u Hoffenheimu, a tu je i Duje Čop. Imamo dobre špice i jedan drugoga uvijek mogu zamijeniti, može se varirati. Da, Andrej je vrlo bitan Čačiću i za nadolazeće utakmice, koje su zahtjevne zbog onog zadnjeg poraza.

Kramarić je bitan, napadača Čačić ima, a jedino je povratak Darija Srne upitan.

– Pa ja bih volio da se Srna vrati. On je imao taj kapetanski odnos prema reprezentaciji i uvijek mi je bio drag igrač. Davao je sve od sebe, nije bitno koliko imaš godina ako si na nivou, a on je uvijek bio na nivou. Bilo bi mi drago gledati ga ponovno, ali, realno, ne vjerujem da će se vratiti. Ima karakter – zaključio je Strupar.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.