DOBRE VIJESTi

Branko Cikatić prebačen na liječenje u Zagreb, pomogla mu dva sportska velikana

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Branko Cikatić prebačen na liječenje u Zagreb, pomogla mu dva sportska velikana
01.10.2018.
u 09:05
Branku Cikatiću zdravstveno stanje nije se znatno poboljšalo otkako je u svibnju primljen u bolnicu.
Pogledaj originalni članak

Legendarni hrvatski borac Branko Cikatić (63) u subotu navečer doveden je na Odjel neurologije zagrebačke Kliničke bolnice "Sveti Duh". Hrvatski tigar bio je u Kninu na odjelu produženog liječenja, a na noge nije mogao stati već tri mjeseca.

Branku Cikatiću zdravstveno stanje nije se znatno poboljšalo otkako je u svibnju primljen u bolnicu. Liječnici mu nisu mogli dati točnu dijagnozu, no poznati su razlozi njegova teškog stanja: sepsa, bolnička bakterija i plućna embolija.

Kasnije je prebačen u Knin na produženo bolničko liječenje. No, tamo se nije moglo krenuti s rehabilitacijom, jer je stalno imao povišenu temperaturu i veliku ranu od ležanja, koju je zaradio u splitskoj bolnici. U međuvremenu je stigla i nova loša vijest – Branko Cikatić boluje od Parkinsonove bolesti.

Prebacivanje Branka Cikatića u Zagreb inicirali su Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i Dubravko Šimenc, osvajač olimpijskog zlata i srebra u vaterpolu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Šimenc je i predsjednik Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša kojeg su osnovali HOO, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti radi pokrivanja troškova liječenja i rehabilitacije sadašnjih i bivših vrhunskih sportaša u slučajevima težih oboljenja, a kada sportaši i njihove obitelji ne mogu podmiriti takve troškove.

Hrvatskom tigru u nedjelju su rađene prve (ponovljene) pretrage.

- Rečeno mi je da će imati svu njegu, te da će tamo za njega napraviti što god je potrebno da ga izliječe od bakterije i da mu zaliječe dekubitus. Rekli su da će to dugo trajati, ali da neće odustati od njega. Sada nema temperaturu i svjestan je svega. U boljem je stanju nego što je bio – rekla je Ivana Cikatić koja se svima zahvaljuje odazivu i na pokretanju cijele akcije.

 


 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar botoksmanija
botoksmanija
09:28 01.10.2018.

Svaka čast...

TR
trabant7
10:03 01.10.2018.

Neoprimat, ti si nacionalist, tko tebe još hoće, nisi zasluženi građanin i još imaš predugačak jezik, ne podnosiš druge i drugačije, tko će se još za tebe zauzet?

NE
Neonacionalist
09:42 01.10.2018.

Jesam li ja diskriminiran jer u Splitu ne mogu dobiti kvalitetnu lječničku skrb kao u Zagrebu , jer nemam nikoga poznatog da me prebaci u Zagreb nego sam prisiljen se lječiti ovdje ako mi se nedajbože nešto dogodi da moram završiti u splitsku bolnicu .