ATP Miami

Ćorić nakon tri sata pobijedio Argentinca Mayera, Dodig izgubio u paru

Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
24.03.2018.
u 22:05
Ćoriću je u Miamiju uspjelo ono što mu nije u prethodna dva dvoboja s upornim Argentincem, oba u Nici 2014. i 2015. godine, kada je Mayer slavio
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je prošao prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Miamiju svladavši u 2. kolu 45. igrača svijeta Argentinca Leonarda Mayera sa 6-7 (5), 6-3, 6-4 u meču koji je trajao čak tri sata. 

Ćoriću je u Miamiju uspjelo ono što mu nije u prethodna dva dvoboja s upornim Argentincem, oba u Nici 2014. i 2015. godine, kada je Mayer slavio. I nakon prvog seta se činilo da će Mayer opet do pobjede, Borna je nadoknadio zaostatak od 3-5, a potom u "tie-breaku" poveo s 3-2 i imao svoja dva servisa. Zagrepčanin je oba izgubio, Mayer nanizao četiri poena zaredom i dobio prvi set.

Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Borna Ćorić

U drugom setu Ćoriću je bio dovoljan "break" kod 2-1, a u odlučujućem, trećem također mu je samo jedno oduzimanje servisa, i to kod 3-3, donijelo pobjedu u ovom iscrpljujućem meču. Ključnim se pokazala realizacija lopti za obrat jer je Ćorić od devet spasio čak osam, a od sedam na Mayerov servis uspio je triput doći do oduzimanja servisa. 

Ćorić, koji je u Miamiju kao 29. nositelj bio slobodan u 1. kolu, tako je nastavio niz koji mu je prekinuo Roger Federer prošli tjedan u polufinalu Indian Wellsa. 

U 3. kolu Ćorića čeka boji iz ogleda osmog nositelja Amerikanca Jacka Socka i Indijca Yuki Bhambrija.

Hrvatsko-američki par Ivan Dodig i Rajeev Ram u subotu su na jakom ATP turniru u Miamiju poraženi u prvom kolu od Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6-7 (5), 4-6.

U prvom setu oba para su uspješno držala svoje servise i odluka je pala u tie-breaku, gdje su više koncentracije imali Klaasen i Venus.

Drugi set bio je pun preokreta. Dodig i Ram su rano izgubili servis, ali su onda nanizali četiri gema i poveli 4-2. I kad se činilo da će izboriti treći set, hrvatsko-američki par opet je krenuo nizbrdo, još dva puta je izgubio servis, a time i meč.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
22:19 24.03.2018.

Dobro da je V.L. konačno spoznao istinu da je Đovak prošla svršena stvar i da je najbolje okrenut se novom šamionu - Borni Ćoriću ( za ovaj zaključak dovoljno je minimum inteligencije na razini @Mađarske Ine ili @nogogaza ali ipak raduje ) !

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
04:40 27.03.2018.

Haha, Borna je upravo spickao Sock-a u 3 seta (5:7, 7:6, 6:3). Mec je suspendiran u 3. setu zbog kise, grmljavine i vjetra kod rezultata 5:3 (za Boenu). U nastavku, Borna je oduzeo set Sock-u i to je bilo to. Bravo Borna!