ATLETIKA

Bolt: Carl Lewis?! Tko je to, podsjetite me...

Foto: 'ERIC FEFERBERG'
Bolt: Carl Lewis?! Tko je to, podsjetite me...
10.08.2012.
u 14:05
Usain Bolt je na kraju ipak bio sigurna oklada da će osvojiti zlatne medalje na utrkama na 100 i 200 metara.
Pogledaj originalni članak

Trebalo bi se dogoditi veliko čudo da štafeta Jamajke ne osvoji zlato. To bi značilo da je Bolt obranio sva tri zlata iz Pekinga i ukupno će imati šest zlatnih olimpijskih medalja. Nedostaju mu još tri pa da stigne Carla Lewisa koji ih ima devet. No Lewis je sudjelovao na čak četiri Olimpijade, a Bolt tek na dvije. Nastupit će Bolt vjerojatno i u Riju, no pitanje je može li za četiri godine, sa 30 godina, biti ovako brz.

– O Lewisu nemam dobro mišljenje. Ne otkad je rekao da je dopinška kontrola na Jamajci slabija nego u drugim zemljama. Pa ja sam sigurno prvi atletičar po broju dopinških  kontrola. Svatko malo me posjete. Tko je on da takvo što govori? Svi znamo da su svi finalisti utrke u Seulu 1988. godine bili dopingirani. Uhvatili su samo Bena Johnsona, a ostali, a među njima i Lewis, izvukli su se – rekao je Bolt i dodao:

– Ma koga još zanima Carl Lewis. On ovakvim izjavama želi pridobiti samo malo pozornosti i ništa više.

Bolt je postao prvi atletičar koji je uspio osvojiti zlatne medalje na dvije Olimpijade uzastopno na 100 i 200 metara.

– Nakon što sam osvojio pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, a možda ću i šestu, sad mogu reći da sam postao legenda u atletici. Ono što je Michael Phelps u plivanju, Muhamed Ali u boksu, Michael Jordan u košarci,  to sam ja u atletici – rekao je Bolt.

Dobro, ima još puno atletskih legendi?

–- Ima, za mene je to Jesse Owens – istaknuo je.

Yohan Blake izgubio je obje utrke od Bolta, na 100 i 200 metara.

– Lijepo sam mu prošle godine rekao: "Nemaš šanse na Olimpijskim igrama". Rekao sam mu da je izabrao krivo vrijeme kada će trčati na 100 i 200 metara. Inače smo jako dobri prijatelji, a mnogi misle da nismo. A kako bismo onda zajedno trenirali? – pita se Bolt.

Bolt ima zanimljiv način motivacije.

– Uvijek pronađem nešto, a najčešće mislim na nogomet. Želio sam biti vrhunski nogometaš, ali nije ni ovako loše – istaknuo je Bolt.

Fešta?

– Tek nakon subote, kada završi štafeta 4x100 metara. Slavit ću svaki dan do rođendana 21. kolovoza – kaže Bolt.

Gdje drži sve te zlatne medalje?

– U jednom specijalnom sefu koji čuvaju naoružani stražari - zaključio je Bolt.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SJ
Sve je uzalud
14:13 10.08.2012.

Kako Amer pale kinezi i ovi sa Jamajike koji se drogiraju bambusovim izdancima i šećernom trskom. Možda ih diskvalificiraju samo zato što su prvaci.

DU
Deleted user
17:58 10.08.2012.

Amerikanci,se obicno izvuku na doping-testu,ili odbiju,ili pobjegnu negdje u vanka,ali vrlo malo njih(amera)izvrsi doping-test,isto kao i prije dva tjedna sto su odbili Dream-Team doping-testo,i nikom nista,jer i na O.Igrama nisu svi ravnopravni.