TRAGIČNA VEČER

Bolnica u kojoj je Tot preminuo: Najoštrije osuđujemo sva nagađanja, nadamo se da će se slučaj rasvijetliti

Foto: Instagram
Bolnica u kojoj je Tot preminuo: Najoštrije osuđujemo sva nagađanja, nadamo se da će se slučaj rasvijetliti
10.04.2022.
u 14:06
- Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Na početku smo isticali težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj.
Pogledaj originalni članak

Iz Kliničkog centra "Majka Tereza" u Skoplju, u koji je hrvatski rukometaš Denis Tot primljen nakon kobne noći, poslali su priopćenje u kojem su se osvrnuli na tragičnu događaj.

Navode da je Tot primljen bez znakova života te bez vidljivih ozljeda. Odmah je krenula reanimacija pacijenta te su pozvani svi dostupni timovi.

- Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Na početku smo isticali težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj. Još jednom izražavamo najdublju sućut obitelji zbog njihovog gubitka - stoji u priopćenju klinike te se dodaje da je pacijent preminuo 24 sata nakon borbe za život.

- Tijelo, bez vidljivih znakova nasilja i nepoznatog uzroka smrti, predano je Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se razjasnilo zašto je srce prestalo raditi i što je točno uzrok smrti. Prilikom prijema u Hitni centar, MUP je obaviješten o stanju pacijenta. Tijekom jučerašnjeg dana cjelokupna dokumentacija predana je Državnom odvjetništvu. Danas je medicinska dokumentacija dostupna i u Državnom zavodu za zdravstveno osiguranje - dodaje se u priopćenju.

Podsjećamo, makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da su tri osobe pretukle Tota ispred jednog noćnog kluba te pobjegle. Dvije su osobe nakon toga privedene, a za jednom se još traga.

>> Preminuo Denis Tot

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

NE
nešperlin
16:56 10.04.2022.

Vjerojatno se štite zlatna dječica,viđeno puno puta. Za njih ne vrijede nikakva pravila ni zakoni

DU
Deleted user
16:07 10.04.2022.

Pa kakva je to bolnica i doktori koji ne vide očigledne ozljede od udarca prvo šakom, a onda vjerovatno i udarca glavom od pod....

HR
hrza
17:57 10.04.2022.

Zašto kaljaju ime Majke Tereze i iznose lažne nalaze.???