Uoči početka EP-a

Blanka Vlašić: Tetiva mi je opet problem

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Blanka Vlašić: Tetiva mi je opet problem
09.08.2014.
u 08:45
Tata Joško: Na EP u Švicarsku ide s dobrim arsenalom, a svi znate kojim bi rezultatom moja kći bila zadovoljna
Pogledaj originalni članak

I taman kada smo pomislili da će Blanka Vlašić otići posve zdrava na Europsko prvenstvo koje će 12. kolovoza početi u Zürichu, dogodila se neplanirana ozljeda.

– Voljela bih u Zürich putovati bezbrižno, no posljednjih tjedan dana borim se s ozljedom desne Ahilove tetive. Idem na terapiju laserom, no treniram bez problema. Inače, u dobrom sam stanju kada su skokovi u pitanju i forma mi je upravo onakva kakva bi trebala biti uoči EP-a – rekla je Blanka.

Prije tri godine, uoči Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, Blanka je također imala problema sa Ahilovom tetivom, ali lijevom. Prvo je tada odustala od nastupa, a onda je ipak stisnula zube, otišla u Taegu i osvojila srebrnu medalju. No, ozljeda je bila takva da je kasnije zbog toga propustila dvije sezone. Sada situacija nije ni približno teška kao 2011. godine, no Joško Vlašić, Blankin trener i otac, napominje:

– Nadam se da ćemo se sretno dokopati završetka sezone. No, usprkos spomenutim problemima s Ahilovom tetivom te još nekim manjim ozljedama, Blanka na Europsko prvenstvo ide spremna i s dobrim "arsenalom". Svi znate koji je to rezultat kojim bi Blanka bila zadovoljna. Dva metra su nekakva donja granica kojom bismo bili zadovoljni. Zanimljivo je da je organizator najavio novu i sasvim posebnu stazu na stadionu, no nitko ne zna što bi to trebalo značiti.

>>Joško: Blanka će na EP doći s bogatim arsenalom naoružanja

>>Umjesto da je otišao u mirovinu, Ivančić stvorio novog svjetskog prvaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GM
goran.magusic
17:14 09.08.2014.

Nikaj vise od nje...