VEČERAS SE NASTAVLJA HNL

Bjelica najavljuje pobjedu, a Garcia se uzda u pojačanja

Bjelica najavljuje pobjedu, a Garcia se uzda u pojačanja
06.08.2022.
u 10:19
U jedinoj subotnjoj utakmici četvrtog kola HNL-a u 21 sat u Puli sastaju se Istra 1961 i Osijek
Pogledaj originalni članak

S obzirom na to da je utakmica Gorica - Hajduk otkazana, u subotu će se u sklopu 4. kolu HNL-a igrati samo susret Istra 1961 - Osijek (21 sat).

- Igramo s čvrstom momčadi. Očekujem zahtjevnu utakmicu, no nadam se da ćemo s dodatnim pojačanjima biti kompetitivniji nego na dosadašnjim utakmicama. Ne smijemo se opustiti, moramo pritisnuti suparnika i biti svoji. Osijek je trenutačno u zahtjevnoj poziciji te sada ide na sve ili ništa. Želim da se na terenu osjeti naše momčadsko zajedništvo i vidi naša igra te da Osijeku što više otežamo posao na terenu - rekao je uoči utakmice trener Istre Gonzalo Garcia.

Osijek pak dolazi u goste Istri na drugi kraj Hrvatske nakon nekoliko teških susreta. Naime, Osječani se još nisu psihički oporavili od teškog poraza od Kizil-Žara u borbi za Europu, ali ni od ligaškog poraza od Lokomotive (1:2) te samo neodlučenog (0:0) u utakmici sa Slavenom Belupom. Ako nekome trebaju pobjede i golovi, onda su to Osječani.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Konferencija uoči početka prvog kola HNL-a između Osijeka i Gorice

- Trenutačno nam je najvažnije podići samopouzdanje igračima i cijeloj momčadi - rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica te dodao na koga neće moći računati u Puli.

- Nakon nedjeljne utakmice dali smo igračima dva slobodna dana da razbistre glavu nakon tjedna koji nam je bio doista težak. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu nastupiti budući da, u odnosu na posljednju utakmicu, sigurno neće biti Nejašmića i Kleinheislera. Izvan momčadi je i Leovac, a nastup Fiolića, Žapera i Miereza je upitan, ali bez obzira na to, mislim da ćemo na terenu imati dobru i kvalitetnu momčad koja je spremna suprotstaviti se suparniku i pobijediti ga - zaključio je Bjelica.

>> Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio novu sezonu

OSIJEK PROTIV BJELICE

Ako je situacija toliko neizdrživa, zašto se ugovor ne raskine sporazumno?

U ovom trenutku Bjelica nije u dobrim odnosima ni sa svojom upravom, ni s igračima, ni s navijačima, za što imamo vrlo dobre dokaze u njegovim izjavama te u priopćenju Kohorte. Stoga, ako je situacija u Osijeku postala neizdrživa (a jest), zašto Bjelica i NK Osijek ne mogu postići dogovor o sporazumnom raskidu ugovora koji ne bi koštao ni jedne ni druge i zašto se o tome uopće ne razgovara?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.