UOČI ŠPANJOLSKE

Bišćan optimističan: 'Znamo s kim imamo posla, ali vjerujemo u sebe'

26.05.2021.
u 19:00
– Pokazali smo da vjerujemo u sebe. Stvorio se mentalitet u kojem je momčad spremna ostaviti srce na terenu, a to je osnovni preduvjet da postignemo velike stvari. I ovo je velik uspjeh.
Pogledaj originalni članak

Za Igora Bišćana u dobrom je ozračju započelo okupljanje mlade reprezentacije uoči najvažnije utakmice ove generacije. Barem kada je u pitanju njegova interakcija s medijima. Komentirala se izbornikova vitka linija, na što je Bišćan uzvratio duhovitom dosjetkom. Naši mladići 31. svibnja u Mariboru igraju četvrtfinalni dvoboj sa Španjolskom, braniteljem naslova najbolje momčadi u Europi.

– Španjolci su godinama dominantni u ovom uzrastu. Uglavnom osvajaju ili su u finalima u zadnjih desetak godina, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. I ova generacija je jako dobra i sigurno jedan od glavnih favorita. Znamo s kim imamo posla, ali vjerujemo u sebe i svjesni smo da imamo veliku priliku. Siguran sam da su dečki svjesni toga i da je nećemo samo tako propustiti – kaže Bišćan.

Koliko je problematično igrati Euro u dva dijela?

– Dobro je da se uopće održava. Dečki su pokazali da ta specifičnost ne utječe na njihov pristup, ozbiljnost i koncentraciju pa sam po tom pitanju maksimalno miran – kaže Bišćan.

Luka Ivanušec, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol na popisu su A-vrste. Hoće li ostati uz mlade i u polufinalu ako eventualno pobijedite Španjolce?

– Nismo se ništa konkretno dogovorili. Usuglasili smo se, bude li sve u redu i normalno, da bi ostali i dalje.

Tko je od te trojice potencijal za udarni sastav Zlatka Dalića?

– Teško mi se stavljati u ulogu nekoga tko sugerira ili prognozira bilo što. Domagoj je već bio tamo i sa svim što je pokazao, na njega se s pravom najozbiljnije računa. A ne bi ni Ivanušec ni Gvardiol bili na popisu da izbornik na njih ne računa. Mislim da je to opravdano. Dečki su budućnost hrvatskog nogometa.

Bišćanu su otpala trojica igrača.

Dario Vizinger, nažalost, još ima obveza u klubu, dodatne kvalifikacije. Luka Sučić je ozlijeđen, kasno je jučer (ponedjeljak, nap.a.) javio. Šteta, znatiželjan sam i ja, a vjerojatno i hrvatska javnost koja tog dečka želi vidjeti u našem dresu. I Mihael Žaper prijavio je teškoće s tetivom nakon zadnje utakmice.

Izbornik je optimističan uoči nastavka Eura.

– Pokazali smo da vjerujemo u sebe. Stvorio se mentalitet u kojem je momčad spremna ostaviti srce na terenu, a to je osnovni preduvjet da postignemo velike stvari. I ovo je velik uspjeh, ali ne mislimo uživati samo u tome. Dat ćemo sve od sebe.

Dosta se posljednjih tjedana pričalo o Stipi Biuku, mladoj nadi Hajduka.

– Sad smo se upoznali. Mladi dečko koji je u kratkom vremenu pokazao zanimljive stvari, zato je tu. Bez obzira na godine i neiskustvo u seniorskom uzrastu, toliko je toga pokazao da to nisam mogao ignorirati. Treba podržati takve igrače i dati im vjetar u leđa da pokažu svoju nadarenost. Vjerujem da će nam svima pokazati o kakvom se igraču radi.

Je li vam napad najveći problem?

– Nije tajna da nemamo igrača koji zabija gol svaki vikend ili da je u tako dobroj formi da se ističe. Ali dečki koji igraju na tim pozicijama daju sve od sebe i u reprezentaciji i u klubu. Prije ili kasnije netko će uhvatiti formu da se nametne. Je li to dugoročni problem ili ne, trebalo bi analizirati. Možda se čini da bi mogao biti problem, ali dokle god imamo toliko veznih igrača, dokle god dolaze mladi poput Ljubičića i Šimića, stanje mi ne izgleda zabrinjavajuće – zaključio je izbornik Bišćan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.