Hajduk u ofenzivi

Bijeli dovode Budana i vraćaju Vejića

Foto: Antonio Bronić
Bijeli dovode Budana i vraćaju Vejića
19.05.2010.
u 10:10
Na sjednici Nadzornog odbora bijelih, kao velika želja, spomenut je i Mario Budimir koji je u grčkom Ergotelisu stekao status vrhunskog napadača.
Pogledaj originalni članak

Ozbiljno su u Hajduku zagrizli i žele stvoriti respektabilnu momčad za sezonu u kojoj se, na stoti rođendan svog kuba, žele osladiti naslovom prvaka Hrvatske i ostaviti trag u Europi.

Pohod na Europu

Zna se da bijeli žele dovesti Ermina Zeca, koji ima unosniju ponudu turskog Gençlerbirligija, a nakon sjednice Nadzornog odbora kao veliko pojačanje iskristaliziralo se ime bivšeg reprezentativca Igora Budana, napadača Palerma. U Hajduku, naravno, šute, smješkaju se, tek je član NO-a Ivica Livaja dobacio:

– Idemo u pohod na Europu.

A Budan je tek otišao na odmor, iznenadio ga je naš poziv.

– Ne znam ništa o želji Hajduka, imam važeći ugovor s Palermom. U svakom slučaju, godi mi zainteresiranost Hajduka, ali ništa ne bih govorio, jer sam ugovorom vezan uz Palermo. Imao sam problema s ozljedama, ali sam ovom sezonom zadovoljan, osjetio sam da sam bitan igrač, a postigli smo povijesni rezultat – kazao je Budan, koji je ove sezone 29 puta nastupio u Serie A i postigao pet pogodaka, između ostalih i Juventusu.

Nasmijao se kad smo ga pitali kolike su šanse da dođe u Hajduk. Naime, talijanski mediji već su pisali da Palermo ne računa na njega u novoj sezoni.

– Vidjet ćemo, tek me čeka razgovor s predsjednikom kluba. U ovom poslu je sve moguće, nikad ne recite nikad – kazao je Budan.

Buljat na prodaju

Uz Budana, na sjednici NO-a je kao moguće pojačanje sopmenut i Mario Budimir. Hajduk ga se prije tri godine olako odrekao, a Budimir je u grčkom Ergotelisu stekao status vrhunskog napadača, i za njega se zanima nekoliko klubova iz liga petice. U ovoj sezoni u 24 utakmice postigao je šest pogodaka.

Inače, bijeli su obavili krug pregovora s Hrvojem Vejićem, koji je pristao na smanjenje ugovora. Vejić bi trebao biti priključen prvoj momčadi, a na prodaju su Jurica Buljat i Boris Pandža.

– Nešto se događa, ali ne želimo još izlaziti u javnost s time – kazao je šef Hajdukova stručnog stožera Ivica Šurjak kada smo ga pitali za Vejićev status.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
11:11 19.05.2010.

\"....stekao status vrhunskog napadača.U 24 utakmice postigao 6 golova! Maršiću ,razumiješ li se ti u nogomet uopće?

KA
Kamikaza747
10:35 19.05.2010.

Hajduk opet mjenja komplet momčad. Ja mislim da niste trebali ništa mjenjati samo dovesti zeca i sad eventualno budana i imali bi jako dobru momčad a sad je rubil već prešal, dobro za skoku ima zamjene i u slučaju ibričićevog odlaska imate dosta jako dobrih igrača da ga zamjene samo ste trebali pravog napadača