EUROPSKI NOGOMET

Bayern nakon preokreta poražen u Leverkusenu, Borussia ostala vodeća

Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
Bayern nakon preokreta poražen u Leverkusenu, Borussia ostala vodeća
19.03.2023.
u 21:21
Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za B
Pogledaj originalni članak

U derbi utakmici 25. kola Bundeslige nogometaši Bayera su na domaćem terenu u Leverkusenu svladali minhenski Bayern 2-1.

Bayern je poveo u 22. minuti kada je na asistenciju Goretzke suparničku mrežu pogodio Kimmich. No, sve se okrenulo u drugom poluvremenu i to nakon dva dosuđena jedanaesterca za domaćina.

U oba slučaja miran i precizan je bio Argentinac Palacios koji je u 55. minuti izjednačio na 1-1, dok je u 73. prevario Sommera i osigurao svom klubu veliku pobjedu.

Bio je ovo tek treći ligaški poraz Bayerna ove sezone, a ujedno je time ostao drugi na ljestvici. Ima bod manje od dortmundske Borussije. Bayer je nastavio s penjanjem na ljestvici te je trenutačno na sedmom mjestu. Ujedno je Bayer, kombinirano u Bundesligi i Europskoj ligi, ostvario petu pobjedu u nizu.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 56. minute.

Lazio s 1-0 dobio Romu u gradskom derbiju

Kao i uvijek tako je i nedjeljni rimski derbi bio iznimno žestok i napet, a taj susret 27. kola talijanske Serie A dobili su nogometaši Lazija s minimalnih 1-0.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 32. minuti. Tada je Ibanez, Brazilac u redovima Rome, dobio drugi žuti karton i nakon toga je sastav Josea Mourinha ipak bio inferioran u odnosu na gradskog rivala.

Jedini pogodak postignut je u 65. minuti kada je vrlo lijepo suprotni kut Rominih vrata pogodio Mattia Zaccagni. Roma je unatoč igraču manje izjednačila odmah u idućem napadu. Strijelac je bio Casale, no VAR je poništio pogodak zbog zaleđa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao te je Lazio po drugi puta ove sezone pobijedio mrskog rivala i to drugi put s 1-0. Ranije u sezoni Lazio je slavio golom Felipea Andersona.

Hrvatski nogometaš Toma Bašić ušao je za Lazio u igru u 89. minuti, a njegova je momčad privremeno skočila na drugo mjesto ljestvice. Roma je ostala peta.

Lazio je u zadnje tri utakmice, jedna u Serie A i dvije u Europskoj ligi, bio bez pobjede, upisao je remi i dva poraza. No, bila je ovo peta prvenstvena utakmica u nizu Lazija kako nije primio pogodak.

Rennes srušio PSG

U susretu 28. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je na Parku prinčeva pobijedio PSG sa 2-0 nanijevši pariškom sastavu prvi domaći ligaški poraz u posljednjih 36 utakmica.

Posljednji domaći poraz u prvenstvu PSG je doživio u travnju 2021. od Lillea, a potom je nanizao 35 susreta bez poraza. Pritom je ostvario 30 pobjeda i pet remija. Seriju je prekinuo Rennes pobjedom 2-0.

Bila je to druga Rennesova pobjeda protiv PSG-a ove sezone, u prvom susretu na Roazhon Parku bilo je 1-0.

Ovoga puta gosti su slavili sa 2-0, a strijelci su bili Karl Toko Ekambi (45) i Chimuanya Ugochukwu (49). Hrvatski reprezentativac Lovro Majer nije nastupio za goste.

PSG i dalje uvjerljivo vodi na ljestvici, dok je Rennes sada peti sa 50 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.