EURO u jedrenju

Bambi i Mišura u svom Splitu po europsku medalju

Foto: Tino Jurić
Bambi i Mišura u svom Splitu po europsku medalju
10.05.2010.
u 19:54
U Splitu je otvoreno europsko prvenstvo u jedrenju za klasu finn. Po broju natjecatelja bit će to rekordno prvenstvo jer se prijavilo čak 110 kormilara iz 28 zemalja.
Pogledaj originalni članak

Zanimljivo je to što na europskom prvenstvu mogu nastupati i ne-europljani, pa čak i osvojiti neku od medalja.

Prognoze najavljuju vjetrovito vrijeme što će jedriličarima jamčiti dobre uvjete na dva regatna polja. Prvenstvo je otvorila zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković koja je istaknula kako je Split sportski grad te da se nada da će netko od naših predstavnika zadržati medalje u Splitu.

Hrvatska se ima pravo nadati dobrim rezultatima. Ivan Kljaković-Gašpić i Marin Mišura ponajbolji su svjetski finnci. Na netom završenoj regati u francuskom Heyeresu Mišura je bio prvi, a Bambi treći.

Jedriličare i druge goste sa svih strana svijeta zabavljala je klapa Šušur.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.