UMJETNIČKO KLIZANJE

Australski komentatori: Ovo je nešto kao vježba za Planinu Brokeback

Foto: AFP
Daisuke Takahashi
Foto: AFP
Johnny Weir
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
19.02.2010.
u 14:05
Dvojica australskih televizijskih komentatora nisu birala riječi kad su opisivala kostime umjetničkih klizača pa su zaradila javni linč.
Pogledaj originalni članak

Eddie McGuire i Mick Molloy, televizijski komentatori Channela 9, navukli su na sebe bijes dijela javnosti nakon što je procijenjeno da su njihovi komentari za vrijeme muškoga umjetničkog klizanja bili neukusni.

Tijekom nastupa klizača u četvrtak navečer dvojac je živopisno komentirao kostime dvojice klizača. Jedan od komentara glasio je ovako:


- Ovi dečki ne ostavljaju ni komad odjeće u svlačionici. Zapravo, ne ostavljaju ništa u ormaru - komentirali su dodajući kako ni Prince (ekstravagantni pjevač, op.a.) ne bi to odjenuo.

Aludirali su tada na američkog klizača Johnnyja Weira, koji je bio u odjeći sa šljokicama, da bi se nakon nastupa okitio crvenim ružama.

Izrazito inspirirani, nastavili su s komentarima. Japanski klizač Daisuke Takahashi dobio je sljedeći opis:

- Ovo izgleda kao vježba za ''Planinu Brokeback'' - kazali su komentatori, očito se pozivajući na film o dva homoseksualna kauboja.

Uslijedili su pozivi bijesnih gledatelja, a na društvenoj mreži Facebook čak je napravljena grupa gdje korisnici pozivaju na otkaz dvojici šaljivdžija.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
14:45 19.02.2010.

Pa nisu slagali ništa. Imaju pravo, pogotovo kad se radi o Weira-iju koji i maše kao gay, ali i klizači imaju pravo da obuku šta god žele. Neukusno je stvarno slušati izlive frustracija komentatora na jednom ovakvom takmičenju. Posao im je da komentarišu klizanje a ne da iznose svoje utiske. Uostalom, šta ima Australija, taj azijski prirepak da komentariše zimske OI a kod njih sredina leta? hahahaha

OB
-obrisani-
17:54 19.02.2010.

Izvukli neke seljake da komentiraju umjetničko klizanje. Još je dobro ispalo.