ŠPANJOLSKA

Atletico ostao na vrhu La lige, Espanyol opet među elitom

Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Atletico ostao na vrhu La lige, Espanyol opet među elitom
08.05.2021.
u 21:03
Katalonci su upravo kiksom protiv Granade (1:2) i današnjim neodlučenim ishodom (0:0) protiv Atletica izgubili mogućnost ući u zadnja tri kola kao vodeća momčad
Pogledaj originalni članak

Tri kola prije kraja La Lige nogometaši madridskog Atletica zadržali su dva boda prednosti pred Barcelonom u utrci za naslov prvaka Španjolske odigravši u subotu na Nou Campu utakmicu bez pogodaka.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostima koji su bili opasni u kontranapadima, ali je Barcelona zahvaljujući obrana Marc-Andrea ter Stegena ostala netaknute mreže. U nastavku su bolje prilike imali domaći nogometaši, ali su obrana Atletica i Jan Oblak ostavili Barcelonu bez pogotka na Nou Campu, što se ove sezone po prvi put dogodilo u utakmicama španjolskog prvenstva.

Katalonci su upravo kiksom protiv Granade (1:2) i današnjim neodlučenim ishodom (0:0) protiv Atletica izgubili mogućnost ući u zadnja tri kola kao vodeća momčad. Ishod dvoboja na Nou Campu ide na ruku i Real Madridu koji bi pobjedom u nedjeljnom dvoboju sa Sevillom došao samo na bod zaostatka od Atletica.

Espanyol u prvoj ligi!

Nogometaši Espanyola iz Barcelone izborili su povratak u prvu španjolsku ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima i to četiri kola prije završetka sezone. U susretu 38. kola Segunde Espanyol je na gostovanju kod Reala iz zaragoze igrao 0:0 te je s tim bodom postao nedostižan za trećeplasiranu Almeriju. Vodeći Espanyol ima 78 bodova, 12 više od treće Almerije, ali i bolji međusobni omjer tako da ima osigurano jedno od prva dva mjesta koja izravno vode u Primeru. 

Na drugoj poziciji trenutačno je Mallorca sa 71 bodom, pet više uz utakmicu manje od treće Almerije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IV
Ivan79
23:16 08.05.2021.

Pobjedom protiv Seville, Real bi se izjednačio sa Atleticom na vrhu, uz bolje međusobne oglede i protiv Atletica i protiv Barce.