LIGA PRVAKA

Atletico Madrid također ide dalje, slavio je u odlučujućem dvoboju

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Champions League - Group A - FC Salzburg v Atletico Madrid
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Champions League - Group A - FC Salzburg v Atletico Madrid
09.12.2020.
u 23:22
Olympiakos i Marseille su bili bodovno izjednačeni, a Grci su bolji u međusobnom omjeru. Na kraju je to i presudilo jer su oba sastava upisala poraze
Pogledaj originalni članak

U skupini A Bayern je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a za drugo mjesto borili su se RB Salzburg i Atletico Madrid. Austrijskom prvaku igrala je samo pobjeda, dok je Atletico bio dovoljan i bod. Na kraju gosti su pobijedili sa 2:0.

Atletico je poveo u 39. minuti golom Maria Hermosa na ubačaj Yannicka Carrasca koji je u 86. minuti zabio za 2:0.

Bayern je u Münchenu identičnim rezultatom pobijedio Lokomotiv. Niklas Sule je u 63. minuti doveo europske prvake u vodstvo, a pobjedu Bavarcima osigurao je Maxim Choupo-Moting golom u 80. minuti. Vedran Ćorluka je igrao cijeli susret za goste.

Na koncu Bayern je osvojio prvo mjesto sa 16 bodova, Atletico je sakupio devet, RB Salzburg ima četiri boda i seli u EL, a Lokomotiv je posljednji s tri boda.

U skupini C Manchester City i Porto su i ranije osigurali prve dvije pozicije, a jedina nepoznanica je bila tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bili bodovno izjednačeni, a Grci su bolji u međusobnom omjeru. Na kraju je to i presudilo jer su oba sastava upisala poraze.

Marseille je izgubio na gostovanju kod Manchester Cityja sa 0:3, dok je Olympiakos izgubio kod kuće od Porta sa 0:2. Pobjedu Građanima donijeli su Ferran Torres (48), Sergio Aguero (77) i Sterling (90), dok su strijelci za Porto bili Otavio Monteiro (10-11m) i Uribe (77).

City je prvi sa 16 bodova, Porto ima tri manje, a Olympiakos i Marseille po tri boda pa su odlučivali njihovi međusobni susreti. U prvom srazu pirejski sastav je kod kuće pobijedio 1:0, dok je u drugom susretu OM pobijedio 2:1, pa je odlučio gol Grka u gostima.

U skupini D nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu Ajax sa 1:0 u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala. Tako su se pridružili Liverpoolu, koji je već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini D, a natjecanje završio remijem 1:1 na gostovanju kod danskog Midtjyllanda. 

Pobjednički pogodak za Talijane u areni Johan Cruijff postigao je Kolumbijac Luis Muriel u 85. minuti na asistenciju Švicarca Rema Freulera.

Gosti su u tom trenutku imali igrača više na terenu jer je u 79. minuti zbog drugog žutog kartona isključen nizozemski veznjak Ryan Gravenberch.

U Herningu je Liverpool poveo nakon 55 sekundi igre, kad je Mo Salah oduzeo loptu domaćoj obrani i pomalo sretno je uspio ugurati u mrežu, postavši sa 22 pogotka najbolji strijelac u povijesti Liverpoola u utakmicama Lige prvaka.

Domaća momčad je izjednačila s bijele točke, a strijelac je bio Alexander Scholz u 62. minuti. Do kraja utakmice postignut je po još jedan pogodak na obje strane, ali su odlukom VAR-a poništeni i onaj Scholzov u 77. minuti (zaleđe) i onaj Mimamina u 90. minuti (igranje rukom).

Livepool je sa 13 bodova osvojio prvo mjesto, a Atalanta je sa 11 bodova završila kao druga, dok je Ajax ostao treći sa sedam bodova i nastavit će natjecanja u nokaut fazi Europske lige. Midtjylland je osvojio dva boda.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.