Maraton u Prištini

Ante Živković i Helena Gleđa pobjednici, svakome po 500 eura

30.09.2022.
u 14:04
Super je bilo, trka je startala dobro, bilo je malo toplo. Na startu nije bilo vruće, ali pred kraj je bila uzbrdica i izašlo je sunce tako da je zadnjih sedam kilometara bilo teško - rekao je Ante Živković koji je  prvi put trčao u Prištini.
Pogledaj originalni članak

Ante Živković iz Hrvatske u muškoj i Helena Gleda u ženskoj kategoriji pobjednici su 20. jubilarnog Međunarodnog maratona Priština.

Živković je stazu dugu 42 kilometra i 195 metara pretrčao za 2 sata 40 minuta i 25 sekundi. Drugo i treće mesto pripalo je domaćim atletičarima Erzenu Zyberaju (2:45:20) i Eminu Grajcevciju (3:10:51).


 - Super je bilo, trka je startala dobro, bilo je malo toplo. Na startu nije bilo vruće, ali pred kraj je bila uzbrdica i izašlo je sunce tako da je zadnjih sedam kilometara bilo teško - rekao je Ante Živković koji je  prvi put trčao u Prištini.


Start i cilj maratona je bio ispred Narodnog kazališta Kosova u centru Prištine. Glavna nagrada bila je 500 eura.

Na maratonu je ukupno nastupilo 750 trkača. Događaj je startao 2001. godine kao polumaraton, a ove je godine, povodom 20. jubilarne trke organiziran maraton. Prethodne dvije godine zbog pandemije koronavirusa takmičenje nije održano. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.