U Hollywoodu

Hrvat se bori za milijun dolara: U prilici sam u jednoj noći zaraditi više nego u cijeloj karijeri

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvat se bori za milijun dolara: U prilici sam u jednoj noći zaraditi više nego u cijeloj karijeri
27.10.2021.
u 08:01
Pobjedniku PFL-ova teškaškog finala između Hrvata Delije i Brazilca Capelozze pripast će milijun dolara i pojas prvaka ali i sportska slava koja uz to ide
Pogledaj originalni članak

U noći sa srijede na četvrtak, u Hollywoodu, jedan će Hrvati "igrati predstavu" karijere. Ne nije riječ o Radi Šerbedžiji ili Goranu Višnjiću niti o "pravom" Hollywoodu nego o istoimenom gradu na Floridi u kojem 31-godišnji Dubrovčanin Ante Delija u jednoj noći ima priliku zaraditi milijun dolara. Uz uvjet da pobijedi godinu dana starijeg brazilskog nokautera Bruna Cappelozzu (32)..

Delija je ponajbolji hrvatski gladijator, MMA borac, i finalist turnira PFL organizacije, posebne po tome što ima specifično natjecanje koje se sastoji od osnovnog dijela sezone i eliminacijskog dijela i koja će svog prvaka nagraditi s milijun dolara. A pred takvom prilikom je i Delija koji je u prilici u jednoj noći zaraditi koliko nije u cijeloj dosadašnjoj karijeri. 

- Ne znam je li to točna računica, nisam računao. Živio jesam od mečeva, no kako znam da nisam uštedio onda znam i da nisam toliko zaradio - u šali će Delija koji nam se javio iz svoje hotelske sobe u Miamiju, neposredno prije odlaska na vaganje.

A u borbu karijere Ante će ući sa 110 kilograma. S obzirom na ulog, je li ovaj put prisutan i veći pritisak nego uoči borbi koje su imale manju financijsku pa i sportsku težinu?

- Ne čini mi se da sam nervozniji nego što je to bio slučaj uoči prijašnjih borbi. Ja o tome ne razmišljam, no možda podsvijest čini svoje.

Je li možda malo nepravedno što glavna nagrada nije ravnopravnije raspoređena? Recimo da pobjedniku pripadne 700.000 USD, a pobijeđenom finalistu 300.000 USD ili tako nekako?

- Ovako bolje zvuči kada se kaže da pobjedniku pripada milijun USD što je nagradni fond kakvog ni Stipe Miočić nije imao prilike zaraditi u svojim borbama za naslov.  Uostalom, treba reći da je ovo samo bonus za pobjednika a da mi borci dobijamo honorar za svaku borbu po ugovoru. Mislim da će pobijeđeni dobiti  oko 200 tisuća dolara. 

Baš kao i njegov mentor Mirko Cro Cop Filipović, i Ante je uvjeren da on može osvojiti i pojas prvaka i glavnu novčanu nagradu. 

- Nekad mi se čini da Cro Cop više vjeruje u mene nego ja sam u sebe a meni ne nedostaje samopuzdanja. Godi mi kada čovjek s toliko iskustva, koji nikome nije podilazio, tako razmišlja. Nije da me na taj način lažno diže. Uostalom, nikad nisam bio ovako spreman pa uz malo sreće mogu osvojiti i pojas i novac i sve što uz to ide. Premda je, po meni, moj polufinalni protivnik Rus Golcov bolji borac od finalista Cappelozze, ipak je ova borba najveći trenutak moje karijere.

I protiv Golcova je, na kladionicama, bio autsajder baš kao što je i sada protiv Brazilca koji ga je pobijedio u prvoj borbi cijele ovogodišnje serije. 

- Kada sam se protiv Cappelozze borio prvi put tada sam ja bio veliki favorit, a izgubio sam tu borbu nokautom u prvoj rundi. Teško se oslanjati na kladioničarke prognoze jer tu je riječ o borcima od 110-120 kilograma i tu jedan udarac može sve odlučiti. 

I doista, nije to Liga prvaka i susret Reala i Dinama pa da se zna da hrvatski klub baš i nema  izgleda. Uostalom, ako je iz prve borbe nešto naučio, a tada se htio "potući" u stojci, onda Ante sada ima jasnu taktičku formulu koja vodi do pobjede. 

- U prvoj borbi sam ja išao nazad, a on je radio pritisak u čemu je dobar. Dozvolio sam mu da borbu prilagodi sebi i sasvim je jasno da ja njega moram stiskati jer on je stvarno dobar kada nametne svoj ritam. 

U toj priči podrazumijeva se i to da Ante treba ići na rušenje.

- Neću ići panično u rušenje. Ako s rušenjem isprva i ne uspijem, moram borbu odvesti u što više klinča pa me zanima kako će on disati nakon nekoliko takvih situacija. Hoće li i dalje biti tako eksplozivan na nogama kao što je bio u prvoj borbi.

Uz njega ovaj put neće biti Cro Copa, kao što je to bio slučaj u polufinalu protiv Golcova, ali je tu njegov stalni boksački trener Stipe Drviš. A on će u ovoj prigodi u Antinu kutu djelovati s gipsom na ruci.

- Tijekom sparinga s Ivanom Erslanom, koji za mjesec dana ima meč, negdje u šestoj rundi Drvišu je pukla kost u šaci. Nije dobro, no hvala Bogu što se to nije dogodilo usred mojih priprema. Stipi su staivli gips, a kada dođe u Hrvatsku vidjet će se hoće li morati na operaciju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Moxa
Moxa
08:46 27.10.2021.

Od kada je R. Šerbeđija Hrvat?

PA
pajper
09:27 27.10.2021.

Svaka cast,ovo gore na račun prezimena je mala zafrkanca.Ante dodaj gas i uzmi taj milion,svi mi sanjamo kako do prvog milona.uz tebe sam.

PA
pajper
09:21 27.10.2021.

Delija pa još Hrvat,mozda su mu roditelji sa Marakane?To mu dodje kao Bedblubojsic.