preventivno djelovanje

Amsterdamski "plavci" od srijede u punoj pripravnosti

Foto: Arhivska fotografija
Amsterdamski "plavci" od srijede u punoj pripravnosti
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
22.10.2009.
u 11:07
Kao što to inače biva kad Dinamo ide na europsko gostovanje, navijačima se daje jednako, ako ne i više pozornosti kao i samoj utakmici.
Pogledaj originalni članak

Po uzoru na rumunjske kolege koji su imali pune ruke posla s Bad Blue Boysima, u punoj pripravnosti su i amsterdamski "plavci". S obzirom na renome zagrebačkih navijača, na snazi su posebne sigurnosne mjere.

Tako su već u srijedu od 16 sati po centru grada počeli preventivno pregledavati potencijalne izgrednike. Takve mjere, pišu nizozemski mediji, neizbježne su zbog prošlih iskustava s problematičnim Hrvatima. Naime, prije dvije godine isti su režirali veliku pirotehničku "veselicu" te su im pronađeni razni navijački rekviziti.

Podsjećaju i na incidente u Temišvaru te napominju kako su na dan utakmice s Anderlechtom u Zagrebu napadnuti navijači belgijskog kluba.

Zasad informacija o problemima nema, no do utakmice je ostalo još sasvim dovoljno vremena da se Europa i Uefa još jednom zgroze nad sirovošću navijača plavih. Ostaje vidjeti hoće li akcija ''vaučer'', kojom su samo oni bez dosjea dobili priliku da prate Dinamo u Amsterdamu, uroditi plodom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IJ
ivan.jelic3
11:34 22.10.2009.

Vi novinari ste stvarno \"čudni ljudi\"! Iz teksta je jasna poruka \"navijačima\" da još stignu napraviti sranje, a mi ćemo vas pomno pratiti i bar 50% uvećati vaša djela. Vama treba događaj.....

AD
Adriano
11:38 22.10.2009.

Bas dok sam citao razmisljao sam kao citatelj u prethodnom komentaru. Nemojte podgrijavati tavu. Ohladite najprije svoju glavu, a onda malo vise pozitivnosti.

DR
draga1955
12:32 22.10.2009.

S obzirom na Temišvar i ono prije, treba ih pratiti pomno i spremati u zatvore, ako nas budu opet sramotili. Ja volim Dinama i Hajduka, ali sam se često stidio radi njihovih navijača. Nema opravdanja. Treba zaprijetiti!