NADA ZA SEZONU

Alexander Rossi postao novi rezervni vozač Manora

Foto: Reuters/PIXSELL
Alexander Rossi postao novi rezervni vozač Manora
10.03.2016.
u 10:45
'Većinu svoje karijere sam uložio u Formulu 1 i nisam jedan od onih koji će sjediti i čekati da se nešto dogodi. Ovo je moj način da ostanem u fokusiran i pripremljen.'
Pogledaj originalni članak

Iako nije uspio osigurati vozačko mjesto ove sezone u Formuli 1 pa se morao preseliti u IndyCar, Alexander Rossi je ipak dobio ulogu u natjecanju i to kao rezervni vozač Manora.

Amerikanac će tako svoje vozačke obaveze balansirati između IndyCara, u kojem će se natjecati kao stalni vozač, i između Formule 1 gdje će uz pomoć Pascala Wehrleinea i Rija Haryanta razvijati Manorov MRT05. Rossi će tako prisustvovati na 11 Velikih nagrada ove sezone, a prvu priliku dobit će u Sočiju.

- Većinu svoje karijere sam uložio u Formulu 1 i nisam jedan od onih koji će sjediti i čekati da se nešto dogodi. Ovo je moj način da ostanem u fokusiran i pripremljen - rekao je Rossi.

Rossi je progovorio i o razočaranju nakon što je izgubio vozačko mjesto u Manoru.

- Bilo je razočaravajuće izgubiti mjesto u Manoru. Svi znaju da sam puno radio za to. Ali kao rezervni vozač, imam dobar dvostruki program na najvišim razinama motosporta. IndyCar je odlična kategorija utrkivanja u sjevernoj Americi i vrlo je konkurentna. Također, imam privilegij utrkivati se u šampionskoj momčadi, Andretti Autosport. Uvjeren sam kako će mi ovo iskustvo pomoći u izgradnji moje F1 karijere. Ovogodišnji raspored mi je zahtjevan, ali ne više od punog kalendara Formule 1 - dodao je Rossi.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Sebastian Vettel najbržim vremenom zaključio predsezonska testiranja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.