nova uloga

Alan Letang vješa klizaljke o klin i postaje trener

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Alan Letang vješa klizaljke o klin i postaje trener
22.07.2014.
u 12:00
Žalostan sam što je igračkoj karijeri došao kraj, ali istovremeno i sretan jer sam imao priliku igrati s nekim od najboljih suigrača u karijeri, ali i igrati za najbolje navijače na svijetu, poručuje Letang.
Pogledaj originalni članak

Alan Letang (39), petogodišnji kapetan Medveščaka, svoju će profesionalnu karijeru u hokeju nastaviti na klupi Medveščaka u funkciji pomoćnog trenera uz bok novom glavnom treneru Chucku Weberu.

Borbeni lijevi bek oprostio se pismom objavljenom na stranicama Medveščaka koje donosimo u cijelosti:

- Dragi navijači,

došao je i taj dan, trenutak od kojeg niti jedan sportaš ne može pobjeći, moment u kojem nikome nije lako priznati si da je gotovo. Da, došao je trenutak u kojem moja profesionalna igračka karijera staje i kojim završavam ovu prvu vrlo aktivnu fazu svoje sportske karijere. Potez o kojem sam mnogo razmišljao povlačim tužan, ali punog srca, jer znam da sam završio igrački put na najboljem mogućem mjestu - s vama u Zagrebu!

Dolazeći u Hrvatsku 2009. godine nisam mogao ni sanjati da će meni i mojoj obitelji Zagreb i Hrvatska postati "dom daleko od doma", a Medveščak moja druga, sportska obitelj. Žalostan sam što je igračkoj karijeri došao kraj, ali istovremeno i sretan jer sam imao priliku igrati s nekim od najboljih suigrača u karijeri, ali i igrati za najbolje navijače na svijetu.

Hvala vam na svakom trenutku provedenom zajedno u ovih pet nezaboravnih godina. Hvala vam na svakom pljesku koji ste mi uputili, na svakoj eksploziji oduševljenja kada je na led Doma sportova izlazio broj 28, ponosan što ste me zvali svojim kapetanom. Hvala vam na podršci u lijepim i teškim trenucima, u pobjedama, porazima i ozljedama, hvala vam na transparentu 'Kapetan Superhero', svakoj pjesmi, čestitci, primjedbi, pozdravu i emociji koju ste mi uputili.

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Međutim, ja ne ostavljam Zagreb i Hrvatsku! Naš zajednički put ovdje nije ni izbliza završio i uvjeren sam da su pred nama još brojne pobjede. Odlučio sam prihvatiti ponudu svojeg kluba da u novoj sezoni obavljam funkciju pomoćnika glavnog trenera prve Medveščakove momčadi. Time za mene počinje novo, uzbudljivo poglavlje u kojem želim pridonijeti u daljnjem razvoju ovog kluba. Ne želim propustiti niti jednu stanicu tog putovanja, ali želim i dalje na to putovanje ići zajedno s vama. Zato, dragi navijači, sve vas pozivam da, kao i dosad, budete naši najvredniji suputnici jer kako je jednom rekao Damir Gojanović 'mali ljudi postoje kako bi zajedno činili velike stvari'. Idemo zajedno, do kraja jer ne zaboravite '#togetherweare'.

ZIG-ZAG, vaš Alan Letang.

Letang je u Medveščaku kao igrač proveo pet sezona, četiri u EBEL-u i jednu u KHL-u. U KHL-u je 2013./2014. odigrao 19 utakmica i upisao dva gola, jedan u osnovnom dijelu prvenstva i jedan u posljednjoj utakmici konferencijskog četvrtfinala, te tri asistencije, dok je u EBEL-u u dresu Medveščaka skupio 216 utakmica i 96 bodova, a od prve sezone povjerena mu je i kapetanska uloga te je s ponosom pet sezona nosio slovo ''C'' na prsima.

Ove godine, 2014., je zaigrao i za hrvatsku reprezentaciju u hokeju na ledu, dok je 2013. u reprezentaciji obnašao dužnost generalnog menadžera. Od 2014./2015. će se pak okušati u novoj ulozi, u ulozi pomoćnog trenera.

Prije dolaska u Medveščak Letang je igrao za AHL klubove Fredericton Canadiense, Saint John Flamese, Bridgeport Sound Tigerse, tadašnje IHL klubove Michigan K-Wingse i Utah Grizzliese (današnji član ECHL-a), ESV Kaufbeuren, Augsburger Panther, Hamburg Freezerse i Nürnberg Ice Tigerse (DEL), Zug (NLA) i Langnau (NLB) te austrijski Innsbruck. Godine 1993. izabran je na NHL draftu kao 203. izbor od strane Montreal Canadiensa, a tijekom profesionalne karijere odigrao je i 14 utakmica u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu NHL-u noseći dres Dallas Starsa, Calgary Flamesa i New York Islandersa.

Od 2010. Alan Letang je sportski glasnogovornik UNICEF-a.

>>Medveščak: Nije točno da napuštamo KHL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.