SMJEŠTENI U KATAR

Afganistanski sportaši se spasili: FIFA evakuirala grupu od njih 57

Foto: Reuters
Afganistanski sportaši se spasili: FIFA evakuirala grupu od njih 57
21.10.2021.
u 14:00
- Pozivam sve naše prijatelje u vladama i čitavu nogometnu zajednicu da nam pomogne u pribavljanju boravišnih dozvola i viza za sve evakuirane kako bi mogli započeti novi život u sigurnim uvjetima.
Pogledaj originalni članak

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako je druga skupina od 57 afganistanskih sportaša, pretežito mladih nogometašica i košarkašica, evakuirano iz Afganistana u Katar nakon uspješno okončanih pregovora.

Prošloga tjedna je FIFA objavila kako je zajedno s katarskom vladom pripomogla evakuiranju gotovo 100 nogometaša, nogometašica i njihovih obitelji iz Afganistana u Katar.

- Pozivam sve naše prijatelje u vladama i čitavu nogometnu zajednicu da nam pomogne u pribavljanju boravišnih dozvola i viza za sve evakuirane kako bi mogli započeti novi život u sigurnim uvjetima - objavio je predsjednik Fife Gianni Infantino.

Otkako su 15. kolovoza talibani preuzeli vlast u Afganistanu uslijedile su masovne evakuacije iz te zemlje. Ranije ovoga mjeseca su FIFA i Međunarodni biciklistički savez (UCI) organizirali evakuaciju 165 izbjeglica preko Albanije, dok je Australija evakuirala više od 50 afganistanskih sportašica.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.