Sastojci:
1 paket zamrznutog špinata ili 1 kg svježe ubranih mladih kopriva
3 žlice ulja
2 žlice brašna
1 režanj zgnječenog češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja ili žličica maslaca
3 dl mlijeka
sol
žličica vegete
Priprema:
Na ulju prepržite brašno do svijetlosmeđe boje, dodajte češnjak,
zalijte mlijekom i stavite špinat ili koprivu. Posolite i dodajte
vegete prema želji.
Ako upotrebljavate koprive, neka budu mlade. Nakon kuhanja u vrućoj
vodi (5 minuta) više ne žare. Ocijedite ih, ako imate mikser, smiksajte
u kašu, a ako nemate, isjeckajte sitno na dasci. Poslužite uz
pire-krumpir i pečena jaja.
Savjet plus:
Koprivu (bogatu željezom) možete i zamrznuti – pošto je skuhate i
smiksate u kašu.
Špinat ili koprive s mlijekom
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA
Od njih ne očekujte skupe darove: Pet horoskopskih znakova koji za Božić paze na svaki novčić
Skupi pokloni im nisu prioritet – novac doživljavaju kao sigurnost, a ne kao ukrasnu mašnu
DOM IZ SNOVA
FOTO Evo kako izgleda stan Ide Prester u Beogradu: Ovu oazu mira ne bi prodala ni za živu glavu
Kolinda Grabar-Kitarović još jednom oduševila linijom, a ovako se mijenjala tijekom godina
Naši novinari u borbi za titulu Shopping majstora: glasajte i osvojite vrhunske poklone!
Digitalna gradnja
Digitalni modeli, dronovi i strojevi: evo kako izgledaju gradilišta budućnosti
STRABAG u Hrvatskoj uvodi BIM 5D®, dronove i 3D navođenje strojeva koji predviđaju rizike, skraćuju rokove i donose potpunu transparentnost u svim fazama gradnje.