Špinat ili koprive s mlijekom

Foto: import
Špinat ili koprive s mlijekom
04.04.2006.
u 18:13
Pogledaj originalni članak

Sastojci:
1 paket zamrznutog špinata ili 1 kg svježe ubranih mladih kopriva
 3 žlice ulja
 2 žlice brašna
1 režanj zgnječenog češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja ili žličica maslaca
 3 dl mlijeka
sol
žličica vegete  
Priprema:
Na ulju prepržite brašno do svijetlosmeđe boje, dodajte češnjak, zalijte mlijekom i stavite špinat ili koprivu. Posolite i dodajte vegete prema želji.
Ako upotrebljavate koprive, neka budu mlade. Nakon kuhanja u vrućoj vodi (5 minuta) više ne žare. Ocijedite ih, ako imate mikser, smiksajte u kašu, a ako nemate, isjeckajte sitno na dasci. Poslužite uz pire-krumpir i pečena jaja.
Savjet plus:
Koprivu (bogatu željezom) možete i zamrznuti – pošto je skuhate i smiksate u kašu.

Pogledajte na vecernji.hr