pjesma s posvetom

'Zovem Rajka, moram mu reći da radimo blues': Emina Arapović ima novi hit

Foto: Promo
Emina Arapović
Foto: Promo
09.01.2019.
u 06:33
Tomo je zamolio Rajka da je uglazbi, a ja sam je trebala otpjevati uz gitaru. Ubrzo smo se Gordana i ja srele na stubištu, a ona me pitala bi li joj nešto mogla zapjevati.
Pogledaj originalni članak

Emina Arapović ovog je tjedna predstavila spot za pjesmu “Suze okrenute prema nebu”, s kojom će nastupiti na ovogodišnjem Zagrebfestu.

Riječ je o bluesu za kojeg je tekst napisao Tomislav Tržan, a glazbu Rajko Dujmić. Iza ove pjesme je i neobična priča. Naime, Emina već devet mjeseci živi s Tržanom s kojim je u vezi, a jedna od prvih susjeda im je Gordana Drinković, svjetski nagrađivana umjetnica koja radi u staklu, a čije su čaše za svoju svadbu kupili Brad Pitt i Angelina Jolie. Drinković je u muzeju Mimara postavila izložbu posvećenu pokojnom suprugu, kiparu Slavomiru Drinkoviću.

 Izložba se Tomislava i Emine toliko dojmila da su odlučili napraviti pjesmu u kojoj se gospođa Gordana obraća pokojnom suprugu. - Ideja je bila snimiti i pokloniti joj pjesmu. Tomo je zamolio Rajka da je uglazbi, a ja sam je trebala otpjevati uz gitaru. Ubrzo smo se Gordana i ja srele na stubištu, a ona me pitala bi li joj nešto mogla zapjevati.

Kad sam je pitala što voli slušati, rekla je da voli blues. Pitala sam je gdje želi da joj pjevam, rekla je ovdje i sad, i tako sam počela pjevati “Me And Bobby McGee” od Janis Joplin, a ona je, slušala, bila zadovoljna i ganuta. Saznala sam što voli, ispričala sam Tomislavu taj događaj, a on je sav ozaren rekao:”Zovem Rajka, moram mu reći da radimo blues”. Rajko je bio oduševljen tom idejom i u rekordnom roku imao je melodiju - ispričala nam je Emina i dodala da su pjesmu snimili u studiju kod aranžera Davora Devčića, a Alen Dović je svirao gitaru. - Nije nam bilo lako jer je emocija koju pjesma dočarava većini ljudi bliska, ali teška - kazala nam je Emina Arapović.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DI
Diesel
07:32 09.01.2019.

Grrrr,....kako ide ona pjesma "djevojke u ljetnim haljinama volim"?