ODLAZAK GLAZBENIKA

Zoran Milanović oprostio se od Dujmića: 'Dugo će njegove pjesme mnogima biti ljepša strana onih dobrih, starih vremena'

Foto: Robert Anić/Pixsell, Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Foto: tomislav miletić/pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rajko Dujmić sa suprugom Snježanom
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Rajko Dujmić
Foto: Facebook
05.08.2020.
u 09:24
Od glazbenika Rajka Dujmića koji je preminuo jučer u 66. godini života opraštaju se mnogi.
Pogledaj originalni članak

Jučer je u 66. godini od posljedica prometne nesreće u kojoj je zadobio teške ozljede glave preminuo hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić, a od njega se i dalje opraštaju mnoge kolege s estrade, ali je to učinio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

- S tugom sam primio vijest o smrti Rajka Dujmića, izražavam sućut njegovim najbližima, prijateljima i kolegama. Hrvatska je ostala bez još jednog glazbenika koji je pjevao generacijama i pisao pjesme koje će generacije slušati. Uz Rajkove stihove rasla su djeca ljubavi, gradila su se prijateljstva i još dugo će njegove pjesme mnogima biti ljepša strana onih dobrih, starih vremena - poručio je Milanović u objavi na službenoj Facebook stranici.

Foto: Facebook

Podsjetimo, Rajko Dujmić zadobio je teške ozljede nakon što je 29. srpnja doživio prometnu nesreću kod Ravne Gore i od tada se nalazio na odjelu intenzivne njege u KBC-u Rijeka, a njegova supruga Snježana zamolila je svoje prijatelje da se mole za njegovo zdravlje i da se pomole kako bi se Rajko probudio iz kome. Vikendica obitelji Dujmić nalazi se u Gorskom kotaru i to je njihova oaza mira i mjesto na kojem su proslavili brojne obiteljske fešte i Snježana Dujmić zbog radova u vikendici je bila već tjedan dana,  a dan prije nesreće su joj se pridružili i Rajko i njegov sin Tin. Naime, kako nam je ispričala Snježana, taj je  datum je poseban za Rajka i nju jer su se tada upoznali i planirali su navečer tim povodom otići u Delnice na večeru, ali nažalost to se nije dogodilo. 

Kako nam je Snježana ispričala njezin suprug se nakon ručka svojim automobilom zaputio u Ravnu goru s namjerom da joj kupi poklon za godišnjicu. Na povratku iz Ravne gore doživio je tešku prometnu nesreću, a u pomoć su mu odmah priskočili ljudi koji žive u blizini i od njih je Snježana saznala kako je Rajko bio pri svijesti do dolaska Hitne pomoći, a na putu do bolnice pao je u nesvijest. Kazala je kako se on uvijek vezao sigurnosnim pojasom, a njegov automobil marke VW Tiguan ima zračne jastuke koji su se otvorili u trenutku nesreće.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Foto: tomislav miletić/pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Rajko Dujmić
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rajko Dujmić sa suprugom Snježanom

Prema onome što je od očevidaca uspjela doznati, Rajko je pokušao sam izaći iz automobila, ali je imao jaku ozljedu glave. Mještani koji su mu pritekli u pomoć, pričala je Snježana, uopće ga nisu prepoznali. Mislili su da se radi o nekom mladiću i odmah su pozvali hitnu pomoć. – Rajko je bio pri svijesti kada je došla hitna pomoć koju je čekao čak 45 minuta. Nažalost, u kolima hitne pomoći je izgubio svijest. Ozljede su teške, ali on je borac i moramo svi vjerovati i moliti da će se izvući iz ovoga – kazala je Snježana. Nažalost, Rajko je izgubio životnu bitku... 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KI
kiseli
11:53 05.08.2020.

Rajkeca sad vole svi. Kad je imao problema s porocima nije bilo nikoga. Nije bio ni čiji prijatelj. Sad kad je umro prijatelj je svih. To je tragedija hrvatskog društva

Avatar salko1951
salko1951
12:05 05.08.2020.

45 minuta,a hitna pomoć???

Avatar film
film
10:04 05.08.2020.

ipak su oni ista generacija...