KONTROVERZNA IZJAVA MARINE ABRAMOVIĆ

"Žene previše žrtvuju: Imala sam tri pobačaja jer djeca nisu dobra za poslovni uspjeh"

Foto: Elizabeth Goodenough/Press Association/PIXSELL
Marina Abramović
Foto: Donna Ward/Press Association/PIXSELL
Marina Abramović
Foto: Donna Ward/Press Association/PIXSELL
Marina Abramović
Foto: DPA/PIXSELL
Marina Abramović
28.07.2016.
u 13:00
"Mislim da su djeca razlog zašto žene nisu uspješne u svijetu umjetnosti. Postoji mnogo talentiranih žena, zašto su onda samo muškarci na važnim položajima? Jednostavno je, zbog obitelji, djece i ljubavi – žene to ne žele žrtvovati", smatra Abramović
Pogledaj originalni članak

Srpska umjetnica Marina Abramović (69) tvrdi da je toliko ''slobodna'' jer nije imala supruga ili djecu te nadodaje da djeca ograničavaju uspjeh umjetnica. 

"Razlika između kazališta i performansa je u tome što u kazalištu koristite kečap, a u performansu pravu krv", rekla je medijima. 

Umjetnica je dosad imala tri pobačaja jer je smatrala da bi djeca bila "katastrofalna za njezin posao jer oduzimaju puno energije", piše Observer.

Abramović se rastala od drugog supruga Paola Canevarija 2009., a zbog autorskih prava nad zajedničkim radovima tužio ju je bivši ljubavnik, njemački umjetnik Ulay. 

"Mislim da su djeca razlog zašto žene nisu uspješne u svijetu umjetnosti. Postoji mnogo talentiranih žena, zašto su onda samo muškarci na važnim položajima? Jednostavno je, zbog obitelji, djece i ljubavi – žene to ne žele žrtvovati", smatra Abramović.

Nadodala je da postoje dobri umjetnici koji imaju djecu, a zovu se muškarci.

>>"Da sam ostala u bivšoj Jugoslaviji, pokopali bi me u masovnoj grobnici"

>> Marina Abramović nagovorila Jay Z-ja da repa šest sati bez stanke

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
13:56 28.07.2016.

Strasno! Strasno! Strasno! Ubila je troje svoje djece radi karijere.

BI
bijelocrveni
13:56 28.07.2016.

Zlo!

SU
subara
14:50 28.07.2016.

koliko je bolesnika na svijetu. i misle da su pametni i svi drugi da su šljam. nevjerovatna stvarnost.