Sasvim otvoreno

Željku Joksimoviću kći Minja je najdraži glazbeni savjetnik

Foto: Pixsell
Željku Joksimoviću kći Minja je najdraži glazbeni savjetnik
24.06.2012.
u 09:00
Srpski pjevač otkriva čime ga je osvojila druga supruga, kako rješavaju ljubomoru u braku te zašto mu je gledanje Eura najveći odmor. Pogrešan dojam koji se o njemu stvorio u javnosti ide mu na ruku jer tako štiti svoju privatnost
Pogledaj originalni članak

Za prošlogodišnji koncert održan pred varaždinskom publikom Željko Joksimović kaže da mu je bio jedan od najboljih koncerata u životu i zbog odličnog klika s Varaždincima jučer se vratio u njihovu Arenu, i to s nekoliko iznenađenja.

– Tijekom prošle godine dosta se toga događalo, pogotovo kad je riječ o Eurosongu, pa je sigurno da će ovaj put biti i nekoliko iznenađenja za Varaždince – kaže pjevač kojemu je pjesma “Nije ljubav stvar” osigurala treće mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, a Željko ne skriva kako se zbilja nadao dobrom plasmanu.

– Kako vrijeme prolazi, jedini komentar je da sam zadovoljan i plasmanom, a posebno načinom na koji sam s Ad hok orkestrom nastupao u Bakuu i predstavljao zemlju – zaključuje. Odlučan je u namjeri da više ne sudjeluje na tom glazbenom natjecanju, a to objašnjava ovim riječima:

– Mislim da je to logična odluka. Mislim da je ovo dovoljno od mene kao izvođača kad je riječ o Euroviziji. Željko otprije sedam godina nije isti kao danas, a vjerujem i da će biti puno drukčiji za nekoliko godina.

Glazbena odskočna daska za Joksimovića bio je upravo Eurosong 2004., kad je na nagovor svoje majke pristao sudjelovati i nije požalio. Sluša li mamu i kad mu dijeli savjete o ljubavi?

– Savjete kad je riječ o privatnom životu ne prihvaćam ni od koga, puštam da me savjetuje moje srce. Ni u poslu nisam drukčiji, ali tu, naravno, više radi razum, manje duša – kaže Joksimović kojega je srce prije četiri godine dovelo do ljubavi njegova života, voditeljice Jovane Janković s kojom se u siječnju ove godine vjenčao na Maldivima. Za svoju suprugu kaže da je žena za sva vremena a osvojila ga je svime što ona jest, a toga je, veli Željko, mnogo. Unatoč tome što se oženio, njegove obožavateljice i dalje ga opsjedaju, vuku za rukav zbog zajedničke fotografije ili autograma. Izaziva li to kod njegove 30-godišnje supruge ljubomoru?

– Ljubomora je stvar koja se mora nadići u jednom odnosu, iako je, naravno, u maloj mjeri potrebna za svaku ljubav. Mislim da se nas dvoje u toj priči dobro razumijemo – priznaje svestrani glazbenik čija je strast prema sviranju i pjevanju bila vidljiva dok je bio jako mali. S pet godina naučio je svirati melodiku, a nakon toga tu je vještinu svladao na još nekoliko instrumenata.

– Nakon melodike naučio sam svirati harmoniku, potom klavir i tako redom. U instrumentalnoj, ljetnoj verziji pjesme “Nije ljubav stvar” svirao sam čak 14 instrumenata – pohvalio se. S obzirom na Željkovu glazbenu nadarenost, bilo bi pravo čudo da njegova kći Minja, iz braka sa psihologinjom Vesnom Avramović, nije naslijedila talent za glazbu.

– Minja je naslijedila moj talent i školuje ga, na što sam posebno ponosan. Mislim da će biti veoma dobra u glazbi, a vjerujte mi da me je proteklih mjeseci savjetovala kao već ozbiljna i dovoljno obrazovana glazbenica – ponosno će Joksimović. Sretan je što sa 16-godišnjom kćeri ima otvoren odnos i što mu se može povjeriti u bilo kojem trenutku. Druženje s njom i suprugom najbolja mu je opuštajuća terapija.

– Volim vrijeme provoditi s obitelji, po mogućnosti u prirodi, ali volim otići i u teretanu – kaže Željko. Posljednjih tjedana napeto prati i utakmice na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u nogometu iako se njegova Srbija nije uspjela plasirati na natjecanje.

– Gledanje Eura došlo mi je kao odmor jer sam mogao neopterećeno gledati dobar i kvalitetan nogomet i navijat ću za onoga tko je bio najbolji – diplomatski odgovara.

Budući da je napravio nekoliko verzija pjesme “Nije ljubav stvar”, nije imao vremena za rad na novom albumu.

– Kad stvaram, zaista mi je potrebno moje vrijeme, a najbolje se koncentriram u prostorijama svog studija gdje imam potreban mir, a opet, moji su mi suradnici blizu – kaže i dodaje da jedva čeka godišnji odmor koji bi rado proveo i na našoj obali.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
maraton
09:33 24.06.2012.

Hrvatski tisak previše pozornosti daje srpskin pivaćima ili općenito Srbima.Šta je nas briga šta je njemu dobro?

ED
eddinger1
10:34 24.06.2012.

Ne mogu se ljudi u Srbiji obraniti od navale Hrvatskih novinarčića.

CR
crnigaleb1
10:40 24.06.2012.

24.06.2012. u 09:33h maraton je napisao/la: Hrvatski tisak previše pozornosti daje srpskin pivaćima ili općenito Srbima.Šta je nas briga šta je njemu dobro? ................................................................ marton apsolutno si u pravu ! ovaj Joksimović je bio na inaguraciji srbijanskog predsjednika to jest četničkog vojvode Nikolića, a po hrvatskoj se predstavlja za nešto drugo. Hrvatski tisak je jad i bijeda, dok po srbiji veličaju četnike hrvatski tisak veliča partizane i četnike.