EMOTIVNI SUSRET

Bebek posjetio Selmu: Evo kako danas izgleda junakinja pjesme Bijelog dugmeta

Željko Bebek
Foto: Instagram
Željko Bebek i Selma Borić
Foto: Promo
Željko Bebek
Željko Bebek
Željko Bebek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Željko Bebek
Foto: Promo
Željko Bebek
17.03.2018.
u 11:32
Pjesmu je napisao pjesnik, humorist i boem Vlado Dijak daleke 1949. godine. Inspirirana je istinitim događajem. Selma Borić, koja je Dijaka upoznala kao šesnaestogodišnjakinja odmah nakon rata, zbilja je išla vlakom na fakultet u Zagreb
Pogledaj originalni članak

Jedna od najpoznatijih pjesama Bijelog dugmeta je Selma, pjesma koju je na debitanstkom albumu Dugmeta maestralno otpjevao Željko Bebek. Selma Borić danas živi u Zagrebu, a Bebek ju je posjetio i objavio zajedničku fotografiju na Instagramu.

Pjesmu je napisao pjesnik, humorist i boem Vlado Dijak daleke 1949. godine. Inspirirana je istinitim događajem. Selma Borić, koja je Dijaka upoznala kao šesnaestogodišnjakinja odmah nakon rata, zbilja je išla vlakom na fakultet u Zagreb, a Vlado je, ispostavit će se, bio strašno zaljubljen u nju, no to joj nikad nije smogao snage reći.
 

Prvi put je Bregović saznao tko je prava Selma na koncertu Bijelog Dugmeta u Lisinskom 1975., kada je junakinja pjesme prišla iznenađenom Goranu i rekla mu – „Ja sam ta Selma!“.

Bebek i Selma prije nekoliko godina susreli su se i u emisiji Osmi kat HRT-a, kada je legendarni pjevač iznenadio i u studiju otpjevao njenu pjesmu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
14:40 17.03.2018.

Kada se bude duhovi prošlosti a lijeka nema ......