Za prava žena i djevojčica

Wonder Woman počasna veleposlanica UN-a

Foto: Promo
Wonder Woman
Foto: Twitter/Wonder Woman
Wonder Woman
Foto: Promo
Wonder Woman
Foto: Youtube Screenshot
Glumica Gal Gadot u premijernom isječku filma 'Wonder Woman'
Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture
wonder woman
22.10.2016.
u 11:29
Proglašenje je kritizirao dio zagovornika ženskih prava - oni smatraju da UN ne bi smio za veleposlanicu ženskih prava imenovati fikcionalni lik.
Pogledaj originalni članak

Ujedinjeni narodi službeno su imenovali strip junakinju Wonder Woman počasnom veleposlanicom za prava žena i djevojčica, na svečanosti u petak kojoj su nazočile Lynda Carter i Gal Gadot, glumice koje su utjelovile lik Marvelove superheroine.

Imenovanje koje bi trebalo simbolično naglasiti UN-ove napore u borbi protiv rodne diskriminacije i nejednakosti, koincidiralo je sa 75. godišnjicom nastanka lika Wonder Woman, te uoči objavljivanja novog filma sljedeće godine u kojemu superheroinu glumi Gadot.

"Wonder Woman nam pomaže da iz sebe izvučemo dodatnu unutarnju energiju koju svaka žena posjeduje", rekla je Carter, koja je glumila Wonder Woman u televizijskoj seriji sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Proglašenje je kritizirao dio zagovornika ženskih prava - oni smatraju da UN ne bi smio za veleposlanicu ženskih prava imenovati fikcionalni lik.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
02:54 23.10.2016.

Nemam ništa protiv žena , dapače volim žene ali nikako ne razumijem u filmovima kad žene sa težinom od 40 kg izmlati muškarca naizgled normalnog ?Ovi feministi se ne bore za ženska prava nego ne žele biti žene nego muškarci.Takve "žene" imaju mentalni problem jer to ide protiv ženskih prava jer to i nisu prave žene.

Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
02:58 23.10.2016.

Pogledajmo samo ovaj imidž , da jedan omanji muškarac uzme ovakvu sablju i udari u njezinu ona bi se srušila i to bi joj bio kraj ako bi uopće imala snage da i digne nešto ovako napravljeno od željeza a ne od drveta ili plastike.