podijelila detalje

Vukov Colić ima recept koji će vas ugrijati u ove hladne dane, evo kako sprema jedno tradicionalno jelo

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Karmela Vukov Colić prezentirala talijanske kulinarske delicije
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: instagram
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: Laudato TV
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Karmela Vukov Colić prezentirala talijanske kulinarske delicije
VL
Autor
Vecernji.hr
11.01.2022.
u 11:51
Kuhanje je oduvijek njezina velika strast, a sada je otkrila kako izgleda njena verzija jednog tradicionalnog jela. Naime, Karmela je podijelila recept za pastirsku pitu, ali s piletinom ili puretinom.
Pogledaj originalni članak

Voditeljica Karmela Vukov Colić na svom Instagramu pratiteljima često dijeli recepte i kulinarske savjete i trikove. Karmela na Laudato TV zadnje tri godine u TV emisiji predstavlja recepte svete Hildegarde, a sada su objavljeni u knjizi "Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan".

Kuhanje je oduvijek njezina velika strast, a sada je otkrila kako izgleda njena verzija jednog tradicionalnog jela. Naime, Karmela je podijelila recept za pastirsku pitu, ali s piletinom ili puretinom. 

"Pastirska pita tradicionalno se priprema od mljevene janjetine. Mi je, pak, volimo ovako – s piletinom ili puretinom. Ako niste za perad, i junetina će biti izvrsna! Danas, dakle, mesni složenac", napisala je Vukov Colić uz recept koji prenosimo u cijelosti. 


PASTIRSKA PITA
700 g krumpira ogulite, narežite na komade i kuhajte u slanoj vodi za pire.
Istovremeno na malo ulja propirjajte 1 veći usitnjeni luk, 1 naribanu mrkvu i 1 sitno nasjeckan poriluk.

Dodajte i 2 nasjeckana češnja češnjaka. Kad povrće uvene, ubacite 500 g mljevenog mesa i miješajte dok ne promijeni boju. Tad ulijte 1 šalicu temeljca u kojoj ste razmutili 1-2 žl koncentrata rajčice (ili 1 šalicu kuhane rajčice) i pirjajte 10 min. Dodajte i 1 šalicu graška (smrznutog ili iz konzerve).

Začinite po ukusu. Kuhajte još nekoliko minuta. Ako treba, podlijte s još malo temeljca.
Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mu kockicu maslaca, sol i 1 kiselo vrhnje i napravite pire.

Vatrostalnu posudu premažite maslacem i po njoj rasporedite meso. Prekrijte ga pripremljenim pireom. Po vrhu rasporedite listiće maslaca.
Zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 20-ak minuta.
Poslužite uz sezonsku salatu.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Video

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.