Osvoji!

Večernji te vodi na koncert Meri Cetinić!

Večernji te vodi na koncert Meri Cetinić!
16.10.2019.
u 14:35
Rođendanski koncert Meri Cetinić u KD Lisinski!
Pogledaj originalni članak

Hrvatska glazbena diva Meri Cetinić se prvi put predstavila javnosti 1968. godine kada je pobijedila na natjecanju mladih pjevača "Raspjevano proljeće" u Splitu s pjesmom “Warm and tender love“ Percie Sledge-a.

Nakon toga gradi karijeru čijih četrdeset godina obilježava velikim slavljeničkim koncertom.

U koncertnoj dvorani Lisinski 17. listopada će proslaviti četrdeset godina od albuma prvijenca 'Meri', ali i četrdeset godina od velikog hita 'Čet’ri stađuna', ali i nastupiti u Zagrebu nakon čak dugih i predugih 15 godina.

U svojoj bogatoj karijeri, Meri Cetinić se može pohvaliti da je izdala 23 albuma i 18 singlova. Kao skladatelj ili izvođač je surađivala i stvarala s jako puno velikana domaće, ali i inozemne glazbene scene. Poznate su i njezine mnogobrojne suradnje s klapama u kojima daje svoj specifičan otisak kada spaja soul, dalmatinsku tradicionalnu melodiju, jazz, pop. Glazbenica je čest gost na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku s vlastitim skladbama: “Rijeka bez povratka”, “Griža”, “Kruh i sol”, “U samoći prolazi mi vrime” za koje su joj dodijeljena i brojna priznanja.

Osim uspješne karijere na domaćem tlu, Meri je čitavu svoju karijeru održavala brojne solističke koncerte i turneje po Kanadi, SAD i Australiji.

Ove godine je dobila i veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad - Nagrada za životno djelo od Dubrovačko- neretvanske županije. Jedan od najvećih hitova naše glazbene povijesti je “Čet’ri stađuna” koji je izdao Jugoton 1979. godine.

To su stihovi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima: „S rukon za ruku su čet’ri stađuna, Moji se dani kroz vrime vuku, S teplin i ladnin život se miša, Žari me sunce, pere me kiša.“

Ako želite s Meri slaviti ovaj hit, iskoristite priliku da budete dio jedinstvenog koncerta velike glazbene dive!

Ulaznice kreću u prodaju od danas i osigurajte svoju na vrijeme - ulaznice.hr!

Večernjak dijeli 10x2 karte za koncert Meri Cetinić u Lisinskom, a sve što trebaš je odgovoriti na naše nagradno pitanje. Nagradni natječaj traje do četvrtka, 17. listopada u 11 sati.

Sretni dobitnici su:

Antonija Linde
Vesna Stapić
Renata Kordić
Ana Prugovečki
Marina Colić
Katarina Ljubešić
Ivana Novak Filip
Snjezana Vuković
Helena Horvat
Antonia Paić

Čestitamo!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još iz rubrike Showbiz