najveći skandal u povijesti televizije

Varalica iz 'Milijunaša' napravio je još jednu grešku: Članica osoblja primijetila je nešto čudno u garderobi

Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube
06.06.2023.
u 09:46
Gledatelji su čudan trenutak primijetili na posljednjem pitanju za milijun funti. Supruga je bivšeg vojnika Charlesa Ingrama pokušala nagovoriti da odustane na manjem iznosu kako bi bili što manje sumnjivi, ali nije je poslušao. Za svoju prijevaru optuženi su dvije godine nakon showa, a osim što su ostali bez milijuna, kažnjeni su s još 115.000 funti
Pogledaj originalni članak

Ni nakon više od 20 godina od najvećeg televizijskog skandala u povijesti, gledatelji ne prestaju pronalaziti nešto novo i "čudno" što se dogodilo na snimanju britanskog showa "Tko želi biti milijunaš?". Naime, bivši vojnik Charles Ingram osvojio je milijun funti u emisiji no nakon brojnih komentara da je varao na pitanjima te da su mu supruga Diana i prijatelj Tecwen Whittock pomagali iz publike običnim kašljem, produkcija je pokrenula istragu i na kraju, dvije godine nakon snimanja, optužen je. Ne samo da je natjecatelj ostao bez nagrade nego je morao platiti i kaznu od 115.000 funti. 

A sada mediji iznose i iskustvo članice osoblja koja je sumnju prebacila i na voditelja Chrisa Tarranta, koji do tada nije primijetio nikakvo sumnjivo ponašanje dok je postavljao pitanja. Naime, članica osoblja rekla mu je kako misli da je natjecatelj varao jer je čula burnu svađu između supružnika iza kamera, u garderobi. 

VEZANI ČLANCI:

- Rekli su mi grubo da izađem iz garderobe. Htjela sam ih iznenaditi bocom šampanjca zbog pobjede, ali su bili u žaru svađe. Nije važno tko ste i koliko ste (ne)sretni kao par, ali ako ste upravo osvojili milijun funti, sigurno biste bili u slavljeničkom raspoloženju, zar ne? - pitala je voditelja članica osoblja, a tako je i on počeo sumnjati u pobjedu.

Podsjetimo, gledatelji su čudan trenutak primijetili na posljednjem pitanju za milijun funti. Voditelj Chris Tarrant postavio mu je pitanje za milijun funti koje glasi: "Pod kojim imenom je poznat broj jedan iza kojeg slijedi sto nula?". Ponuđeni odgovori bili su: A) Googol, B) Megatron, C) Gigabit ili D) Nanomol. Ingram je prvo rekao da misli da je nanomol, ali da može biti i gigabit. "Nisam siguran... Mislim da nije megatron. Moram priznati da nikad nisam čuo za googol", rekao je Charles, a vrlo brzo je promijenio mišljenje.

"Procesom eliminacije mislim da je googol, ali ne znam što je to. Mislim da nije gigabit ni nanomol ni megatron. Stvarno mislim da je googol", rekao je Charles, što je voditelju bilo čudno.  "Ali mislio si da je nanomol, nikad nisi čuo za googol", rekao mu je voditelj. Nakon duže pauze Ingram je odlučio da je točan odgovor pod A i tako je osvojio milijun funti. 

Na nedavno objavljenoj snimci gledatelji su primijetili da se čuje kašalj svaki put kada Charles, dok nabraja ponuđene odgovore, izrekne googol. Točnije, njegova supruga Diana i prijatelj Tecwen Whittock koji su bili u publici koristili su kašalj kao znak za točne odgovore tijekom cijele emisije. A prijavio ih je Larry Whitehurst, natjecatelj s brzog prsta. 

Kako bi odmakli sumnju, supruga ga je savjetovala da odustane na manjem iznosu kako nitko ne bi ništa posumnjao, ali on to nije učinio. 

"Ako ste pomno pratili ovu emisiju, primijetili ste da je njegovo ponašanje puno drugačije od ponašanja ostalih natjecatelja. Natjecatelj koji ne vara nikad ne bi riskirao svoj novac ako nema pojma koji je odgovor. Ljudi inače dolaze osvojiti novac, nebitno koliko je visoka svota, i ne riskiraju kako ne bi izgubili, pogotovo ako je već osvojeni novac ogroman. Ingram nikad nije čuo za googol, ali je ipak bio spreman riskirati. To nema nikakvog smisla. Također, vidi se da je kod većine pitanja bio nesiguran u odgovor. Usporedite ga s Johnom Carpenterom koji je osvojio milijun dolara u američkoj verziji i vidjet ćete koliko su im pristupi bili različiti", napisao je jedan gledatelj. 

VIDEO Ovo morate čuti! U samom centru Zagreba publiku je bacio u delirij i rasplakao 'Cesaricom'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AR
Archangel711
10:45 07.06.2023.

A za što je točno kažnjen tolkim iznosom?? Kazna mu je što je morao vratiti novac i sramota. Koliku bi kazno trebali platiti Škugori u krađi Ine??