željko matić

'Jedna smo od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je uspjela izaći iz stečaja'

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'Jedna smo od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je uspjela izaći iz stečaja'
01.03.2014.
u 16:40
U stečaju je zaista bilo teško raditi, ali ni tada na Radiju nismo gubili nadu, kazao je Željko Matić.
Pogledaj originalni članak

1. Je li vas nominacija za Večernjakovu ružu iznenadila?

Zapravo i nije. Više me je iznenadilo to što smo kao radijska emisija dospjeli u konkurenciju četiriju televizijskih emisija. Vjerujem u podršku publike, a i sama nominacija je svojevrstan uspjeh.

2. Koliko dugo se “Tema dana” Radija 101 emitira i po čemu je emisija autentična?

“Tema dana” se emitira od 1990. godine. Mnogi su je kasnije pokušavali kopirati, pa čak i bez ikakve zadrške, uz formu, uzimati i samo ime. No original ipak nisu nikad dosegli pa su nakon nekog vremena odustajali. Emisija je prepoznatljiva prije svega po nedvosmislenom autorskom stavu i suvisloj argumentaciji, nepristranom odabiru relevantnih sugovornika i javljanjima slušatelja kojima je omogućeno da sami, bez ikakvih ograničenja, iznesu svoje stavove.

3. Tko sve čini tim koji radi “Temu dana”?

Nas je i inače jako malo ostalo na radiju. U ovom trenutku, osim mene, na “Temi dana” radi kolegica Danijela Merunka.

4. Tko su slušatelji “Teme dana”?

“Temu dana”, ako je bar suditi po pozivima slušatelja, sluša uglavnom generacija srednje dobi. Po komentarima koji izriču zaključujem da je riječ uglavnom o obrazovanijoj solidno obaviještenoj publici. Nerijetko se javljaju i osobe koje tema direktno tangira i koje žele svoja iskustva podijeliti s drugima.

5. Nakon razdoblja stečaja i neizvjesnosti opstanka radija, kako je danas biti na funkciji glavnog urednika kultne Stojedinice koju obnašate?

U stečaju je zaista bilo teško raditi, ali ni tada na Radiju nismo gubili nadu. Jedna smo od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je uspjela izaći iz stečaja, a bez rada i u takvim nepodnošljivim uvjetima, na koji sam osobno ponosan, toga ne bi bilo. Danas je, uza sve teškoće koje trpi ne samo radio već i mediji uopće, ipak neusporedivo lakše. Koliko god bili idealisti, ipak je lakše motivirati zaposlenike s plaćom nego one bez nje.

>>'Večernjakovu ružu koju sam dobio 1993. zaplijenila mi je majka'

>>Odabrano 30 najboljih i najzaslužnijih u 2013.! Glasujte!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PO
porezni.obveznik
19:58 01.03.2014.

kako ide ona novinarska: "Tko, što, kada, gdje i zašto"? super kako citatelj iz ovog nadasve informativnog clanka moze saznati s kim ste zapravo razgovarali. Pa kad vec vi necete, evo da ja objasnim javnosti da je ovo Zeljko Matic, urednik na Radiju 101. Honorar uplatite u dobrotvorne svrhe,

MI
miso
08:18 09.03.2014.

@poreznom.obvezniku 01.03.2014 u 19:58h Ne znam zašto ste reagirali kad uz tekst piše ovako, citiram: ['željko matić 'Jedna smo od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je uspjela izaći iz stečaja'].