Mustafa Nadarević:

'U Zagrebu je Mustafa abnormalno ime, djeca su vikala 'Musta otvori usta''

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
'U Zagrebu je Mustafa abnormalno ime, djeca su vikala 'Musta otvori usta''
22.10.2018.
u 21:58
"Došao sam baki kući plakati i onda je zamolila učiteljicu da ne piše više Mustafa nego Mujica. Nakon dva tri dana, djeca su vikala Mujica Gujica"
Pogledaj originalni članak

Slavni glumac Mustafa Nadarević prisjetio se svog djetinjstva i početaka karijere, otkrivši da je počeo vrlo rano kao amater u Rijeci.

- Radio sam tamo kao izbacivač. Gdje sam ja bio djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje. U Gusaru u Rijeci, ako neko ima iz Rijeke, potvrdit će. Rijeka je moja velika uspomena, tamo sam se počeo baviti glumom, recitirati, igrati neke ulogice - ispričao je Nadarević za N1.

Prva uloga bila mu je - Crvenkapica.

- U prvom razredu osnovne škole u Zagrebu, učiteljica mi je stavila trešnje na uši i bio sam Crvenkapica zato što me htjela prezentirati u razredu. Vi živite u Sarajevu i Mustafa je normalno ime. U Zagrebu je to abnormalno ime. Djeca su vikala 'Musta otvori usta'. Došao sam baki kući plakati i onda je zamolila učiteljicu da ne piše više Mustafa nego Mujica. Nakon dva tri dana, djeca su vikala Mujica Gujica - rekao je Nadarević.

Na pitanje kako se dogodilo da je Mustafa iz BiH dobije ulogu u Glembajevima Nadarević je odgovorio da ga više čudi da je igrao Splićanina Duju u 'Velom mistu'.

- To mi je bio jedan veliki izazov, i nisam mogao spavati da sam uhvatio taj 'splitski'. Ima puno boljih glumaca od mene. Imamo sjajnih glumaca, rasnih, na prostoru ex Jugoslavije - rekao je Nadarević, koji je također poslao poruku mlađim kolegama.

- Bez rada nema ništa, moraš se spremiti, raditi. Ja sam vrlo kasno počeo, negdje s 36 godina, kad sam dobio kćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu - lako ćemo. Nema lako, teško ćemo - rekao je.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

AN
aniva
08:16 23.10.2018.

Nisu tebe djeca označila već roditelji koji su ti dali to ime. Kad djeca nekog tko je debel zovu debeli to je noramalno, kad neko ima klempave uši i zovu ga klempo to je normalno, ali kad zezaju nekog zbog imena to je zločin.....ma daj molim te. Bio si prvak HNK i cijenila sam te kao glumca, a onda si se prodao za ulogu Izeta, to je najveća katastrofa od serije koju sam ikad vidjela....

UM
umnjak
07:03 23.10.2018.

Znaci Hrvati mu dali sve, prihvatili kao svoga, a on se od djetinjstva osjecao šikaniran jer je Musta. Omg

IJ
IJaSamAntinfašist
08:02 23.10.2018.

Je li i tebe netko silovao prije 50 godina?