Promo

Legendarni Čola i Crvena jabuka na spektakularnom dočeku Nove godine u Sarajevu, na otvorenom

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Zdravko Čolić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Crvena jabuka
VL
Autor
PR Članak
21.12.2017.
u 11:12
Svi koncerti bit će održani na najboljim lokacijama u centru Sarajeva, uz dobru organizaciju, vrhunsku pripremu, gurmanske specijalitete, vrhunski smještaj i sve popratne sadržaje koji će gostima uljepšati boravak.
Pogledaj originalni članak

Dlanom od dlan, a godina je prošla od nezaboravnog novogodišnjeg koncerta Dine Merlina, i već je sve spremno za novi spektakl koji pomiče granice te lansira Sarajevo među sve poželjnije europske destinacije za novogodišnje praznike! Ove godine, Grad Sarajevo, na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom, u suradnji s gradskim općinama, Kantonom i Turističkom zajednicom KS, organizira doček Nove godine na otvorenom tijekom triju prazničnih noći – kakav regija do sada nije vidjela.

Spektakl će biti i kulminacija najuspješnije turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u posljednjih četvrt stoljeća te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog progresa glavnog grada, države i cijele regije koja sustiže europske standarde. Proslava će početi u noći 30. prosinca nastupom mladih virtuoza Muzikarta, uz plesne ritmove, u samom centru grada. Potom će, u novogodišnjoj noći centralnu binu i cijeli Trg BiH do usijanja dovesti kralj pop-muzike s ovih prostora Zdravko Čolić. Zvijezda koja sja desetljećima i koju vole sve generacije s ovih prostora, na spektakularan način iznova se vraća svom Sarajevu, pripremajući za Novu godinu jedan od najvećih koncerata u svojoj bogatoj karijeri.

No, tu neće biti kraj. Sljedeću noć, 1. siječnja 2018., bit će održan i koncert kultne sarajevske grupe Crvena jabuka. Svi koncerti bit će održani na najboljim lokacijama u samom centru Sarajeva, uz dobru organizaciju, vrhunsku pripremu, gurmanske specijalitete, vrhunski smještaj i sve popratne sadržaje koji će gostima uljepšati boravak. Koncerte na otvorenom, uz nezaboravne zabave u ugostiteljskim objektima, prati i niz tradicionalnih događaja poput Sarajevo Holiday Marketa, a koji dodatno oplemenjuje prazničnu atmosferu u gradu. Sarajevo, nakon najbolje organizirane Zimske olimpijade, na ovaj način pokazuje da nije zaboravilo organizirati velike događaje na europskom nivou i široko otvorenih ruku ugostiti stotine tisuća turista iz cijelog svijeta. Sudeći prema velikom interesu iz regije, Europe, ali i cijele Bosne i Hercegovine, očekuje se veliki broj posjetitelja.

Turističke agencije iz Zagreba, Beograda i drugih gradova nude specijalne aranžmane za dolazak na sarajevsku čaroliju, pa organizatori s pravom očekuju da će ovaj događaj biti dostojan titule sve poželjnije europske novogodišnje destinacije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr